Sport şi maşini în penultima zi a sărbărorilor Piteştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii, cu mic cu mare, au demonstrat că iubesc mişcarea.Programul dimineţii a fost unul încărcat: tenis de masă,  lupte, baschet de stradă şi cros iar Parada maşinilor de epocă a făcut senzaţie pe Centru.

 După festivalul multietnic de aseară, înghesuit, din cauza ploii, la parterul Casei Cărţii şi minispectacolul oferit de ansamblurile locale, parcă şi el sabotat de vremea instabilă, şi după recitalul cameral extraordinar din cadrul  Turneului Stradivarius,  astăzi am avut parte de mult, mult sport.

 La ora 09.00 a luat startul Cupa Municipiului Piteşti la tenis de masă. 180 de participanţi din 11 categorii de vîrstă (de la 7 pînă la peste 40 de ani )  s-au întrecut , în sala de sport a Şcoalii nr.13 ,,Mircea cel Batrân” .

 “Am venit să câştig pentru că la tenis de masă sunt  bun. La fel de bun este şi fratele meu, Alin, că ne antrenăm împreună!” , a spus Robert Staicu , 7 ani, unul dintre cei mai mici jucători înscrişi în competiţie.

Tot în această dimineaţă, şi tot de la ora 09.00,  la Sala Sporturilor „Trivale”  s-a desfăşurat Cupa Municipiului Piteşti la lupte. Peste 100 de sportivi cu vârste între 9 şi 17 ani si-au demonstrat măiestria, în competiţia organizată în  memoria fostului campion la lupte Emilian Bălănescu.

Ceva mai târziu, piteştenii care au trecut pe centru au avut parte de un spectacol inedit :21 de echipe  de iubitori ai acestui sport au făcut  un interesant show de baschet de stradă, în  Piaţa Vasile Milea, şi tot la aceeaşi oră, în pădurea Trivale, a luat startul  Crosul Municipiului Piteşti. Peste 112   alergători cu vârste între 6 şi 76 de ani  s-au întrecut pe Traseul: Palatul Copiilor-Primăria Piteşti.n-am mai ţinut numărul crosurilor la care am participat!” a spus Ion Brânaru, 76 de ani, cel mai în vârstă participant la cros.

  La băieţi, locul Ia fost câştigat e Victor Grecu,  Locul II de Mihai Ghiţă iar locul III de Severică Nedelea.  La fete, prima care a terminat cursa a fost  Andreeea Şoricilă, urmată de Denisa Andrei şi Cristina Şoricilă.

Box, kaiac-canoe, înot şi un pic de teatru, în a doua parte a zilei


Diseară de la 17.00  sunteţi invitaţi la Bazinul Olimpic unde debutează Cupa Municipiului Piteşti la înot -  în timp ce la baza din cartierul Tudor Vladimirescu vă puteţi relaxa urmărind Cupa Municipiului Pitesti la kaiac-canoe. Dacă sunteţi iubitori ai boxului, nu rataţi Cupa Municipiului la Box desfăşurată, de la ora 18.00, în  Piaţa Vasile Milea.

 O zi predominat sportivă, se închee cu... artă. Teatrul Al. Davila vă aşteaptă diseară, de la ora 19.00, la spectacolul  O mireasă de împrumut în regia lui Zoltan Schapira – Suedia.

Zilele Municipiului Piteşti se încheie mâine


Duminică, de la ora 10.00, în Piaţa Primăriei, aveţi parte de  Automodele – Cupa  Municipiului Piteşti, iar  competiţia de la Bazinul Olimpic, începută astăzi, va continua şi mâine, cu începere de la ora 10.00. O oră mia târziu, pe stadionul Nicolae Dobrin puteţi asista la un meci demonstrativ de fotbal între foşti şi actuali componenţi ai echipei FC Argeş, pe de o parte, şi reprezentanţi ai  autorităţilor locale şi presei, pe de altă parte.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite