Spitalul judeţean din Piteşti, transformat în şantier pentru lucrările de renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bocănituri şi grămezi de moloz. Asta întâlneşti pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Vestea bună este că lucrările au un scop practic: renovarea mai multor secţii ale spitalului.

Activitatea a fost restrânsă la secţia de Obstetrică Ginecologie de la etajul III, acolo unde se fac repraţii capitale, se schimbă gresia şi faianţa, iar sălile sunt modernizate.


„Proiectul este susţinut în întregime de consiliul Judeţean Argeş care a alocat 300.000 lei. Lucrările au început săptămâna trecută şi vor dura aproximativ 40 de zile. Se va schimba complet faţa secţiei”, spune asistenta Mariana Badiu, director Îngrijiri la Spitalul Judeţean din Piteşti.


Şi Secţia de Anestezie Terapie Intensivă intră în renovări în această perioadă, spaţiul urmând a fi modernizat.


Oncologia se mută la Spitalul Bălcescu

Secţia de Oncologie, care funcţiona într-o clădire de pe str. Victoriei ce fusese retrocedată proprietarului, va fi mutată anul acesta în locul secţiei de Neurologie, la Spitalul Nicolae Bălcescu, în urma unor reparaţii capitale care se vor face aici. Secţia de Radiologie va fi şi ea renovată, fiind la momentul actual cea mai dărăpănată clădire aflată în patrimoniul Spitalului Judeţean. Aparatura veche de zeci de ani nu va fi însă schimbată, fondurile de la Ministerul Sănătăţii find doar pentru reabilitarea clădirii.


Secţia de Neurologie se va muta la etajul V, alături de Chirurgie plastică şi ORL. Şi la etajul IV se vor face mutări, urmând ca acesta să fie ocupat în întregime de secţiile Maternitate II şi Chirurgie.


Banii folosiţi pentru lucrări provin de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean. Reprezentanţii spitalului au în plan până anul viitor şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, urmând ca aceasta să aibă o cameră pentru triajul pacienţilor, construirea unei parcări şi achiziţionarea unui tomograf.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite