Spărgătorii bancomatului de la Mărăcineni aşteaptă să fie judecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii care au spart bancomatul de la Mărăcineni au fost trimişi în judecată. Dosarul în care aceştia sunt acuzaţi de tâlhărie va fi judecat de magistraţii Tribunalului Vâlcea.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv pe Dumitru Păncescu, zis „Miki”şi Marius Claudiu Fieraru pentru două fapte de tâlhărie, tentativă de furt calificat, tentativă de tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, Adrian Stancu zis „Mituş” pentru trei fapte de tâlhărie, tentativă de furt calificat, tentativă de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi Ionel Dorinel Lăzărică pentru complicitate la tentativă de tâlhărie.
Cei patru fac parte din gruparea „Giuleşti”, specializată în furturi din bancomate amplasate în incinta unor societăţi comerciale, situate pe raza mai multor judeţe, printre care şi cel de la Mărăcineni.
„În intervalul aprilie -  noiembrie 2010, inculpaţii, având feţele acoperite cu cagule, au pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie, în sediul unor firme sau agenţii bancare de unde au sustras sume de bani cuprinse între 30.000 - 160.000 lei, depozitate în ATM-uri pe care le forţau prin tăierea balamalelor. Totodată, aceştia au sustras  diferite bunuri precum telefoane mobile, o unitate PC,  mai multe pistoale cu muniţia aferentă aparţinând paznicilor unora din unităţile menţionate, pe care i-au deposedat prin violenţă. Agenţii de pază, victime ale acestor infracţiuni, au suferit leziuni a căror vindecare a necesitat între 4 şi 14 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Unele fapte ale celor patru au rămas la stadiul de tentativă pentru că în cursul comiterii infracţiunilor, inculpaţii au fost surprinşi de paznici sau de poliţie. Dosarul se va judeca la Tribunalul Vâlcea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite