Piteşti: Soţia lui Dobrin: „Casa este goală fără Gicu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Soţia lui Dobrin: „Casa este goală fără Gicu“
Piteşti: Soţia lui Dobrin: „Casa este goală fără Gicu“

Nicolae Dobrin a urcat la cer pentru a-i vrăji şi pe îngeri cu driblingurile sale. De atunci, fotbalul este mult mai sărac, iar casa familei sale, din comuna Miceşti, este goală.

Aproape doi ani fără Nicolae Dobrin. Dacă ar fi trăit, astăzi, „Prinţul din Trivale” ar fi împlinti 62 de ani. A venit pe lume într-o zi de 26 august, şi tot pe 26, noiembrie, o boală cruntă l-a răpit dintre noi. 

După ce a hipnotizat o lume întreagă lume întreagă cu driblingurile sale, Gâscanul a urcat la cer şi îşi duce somnul de veci la cimitirul „Sf. Gheorghe” din imediata vecinătatea a stadionului care îi poartă numele, într-un loc ales special de Dumnezeu.

Cavoul său este aşezat la marginea aleei principale, de unde poate fi văzut de toată lumea, sub salcia pe care şi-a dorit-o toată viaţa. „

 Tot timpul a vrut să avem în curte o salcie, sub care să stea la umbră. Acum a găsit-o.”, spune cu lacrimi în ochi Gica Dobrin, cea care i-a fost alăuri până în ultima clipă.

 „Gicu nu a crezut niciun moment că va muri. Înainte să-şi dea sufletul, m-a chemat la el în salon, şi mi-a sărutat mâna. A fost ultimul gest pe care l-a făcut faţă de mine pe lumea asta.”, spunea ieri, în timp ce îi curăţa cu sfinţenie cavoul Gica Dobrin

Ultimul cadou: o pereche de ghete cu care a fost înmormântat
Iubit de toată lumea, Nicolae Dobrin avea casa plină la zi aniversară. Prima care îi ura „la mulţi ani”era, întotdeauna, soţia sa, alături de care a trăit 41 de ani o lună şi două zile.

„ Când era ziua noastră, ne făceam surprize reciproc. De obicei, Gicu îmi făcea cadouri mai mari. Eu îi ofeream suprize mai mici, de care însă se bucura ca un copil.”, îşi aminteşte Gica Dobrin.

Ultimul cadou pe care Nicoale Dobrin l-a primit din partea soţiei a fost o pereche de ghete de iarnă din piele. Era pe patul spitalului atunci, în ultimele momente ale vieţii.

"Asta este casa lui şi i-o umplu cu flori"
„Când era internat la spital, într-o zi a venit în vizită la el Ionel Stoica de la TVR, iar Gicu nu îşi mai lua ochii de la getele pe care acesta le avea în picioare. Am simţit că-i plac, şi a doua zi i-am cumpărat o pereche asemănătoare. I le-am dat de ziua sa, dar din păcate nu a apucat să le poarte. L-am îngropat cu ele”, completează Gica Dobrin.

De când a murit soţul său, Gica Dobrin merge zi de zi la cimitir, împreună cu fiul ei, Dan,  şi îngrijeşte cu sfinţenie cavoul unde îşi duce somnul de veci fotbalistul nepereche. 

„Asta este casa lui. I-o umplu cu flori. Asta e tot ce pot să mai fac!”, izbucneşte din nou în lacrimi soţia fostului mare fotbalist, crescut pe maul Argeşului.

A plâns când l-a pierdut pe „Body”
În viaţa sa, Nicolae Dobrin a fost foarte ataşat de câini şi chiar a plâns când a murit „Body”, boxerul pe care i l-a făcut cadou soţiei sale, în urmă cu 15 ani.

„La Body ţinea mai mult ca la orice. Îl lua cu el peste tot unde mergea. Era singurul care avea voie să facă mizerie în maşină. Nici nepoatei sale nu îi permitea să lase ceva arucat prin maşină. Când Body a murit, îmi aduc aminte că Gicu a plâns după el zile întregi.”, spune Gica Dobrin. 

Acum, curtea casei familiei Dobrin, din comuna Miceşti, este plină de câini, însă totul este pustiu în jur fără „Prinţul din Trivale”.

 „Casa este goală fără Gicu. Aşa a vrut Dumnezeu, să mi-l ia. Pentru mine, Gicu nu a murit. Îl simt alături de mine  atunci când îmi este greu. Mă consolez cu gândul că undeva, cândva, ne vom reîntâlni,” conchide Gica Dobrin.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite