Sorin Boţârcă, bancherul arbitru la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Boţârcă, bancherul arbitru la tenis de masă
Sorin Boţârcă, bancherul arbitru la tenis de masă

Sorin Boţârcă şi-a transformat pasiunea pentru tenisul de masă din copilărie în meseria de arbitru. Bărbatul se foloseşte de cunoştiinţele economice pentru a manageria un club de tenis de masă.

Sorin Boţârcă a fost pasionat de tenis de masă încă din copilărie. Tot timpul liber şi-l petrecea în cartier, jucând sportul său preferat cu vecinii sau cu prietenii, la mesele improvizate în spatele blocurilor. “Aveam vreo 10 ani  când tatăl meu mi-a adus pentru prima dată o masă, o paletă şi jucam în cartier, pe stradă, cu colegii din cartier. Pasiunea a ţinut câţiva ani buni în copilărie şi de abia acum am reuşit s-o dezvoltăm la nivel profesionist.”, povesteşte bărbatul.


Acesta a participat la diverse concursuri pentru jucătorii amatori, dar mai mult s-a implicat în organizarea de competiţii pentru tinerii pasionaţi de acest joc, unde aceştia să-şi poată demonstra talentul. A primit multe aprecieri din partea concurenţilor şi aşa s-a gândit să face ceva pentru simpatizanţii acestui sport. Astfel a ajuns să facă parte din consiliul de conducere al unei organizaţii la nivel naţional de tenis de masă de amatori, numită “Amatori România” şi mai apoi să înfiinţeze un club de tenis de masă.


Din pasiune pentru tenis a deschis un club
“Am dus pasiunea mai departe şi văzând că se poate face o treabă frumoasă din asta, am luat-o din aproape în aproape pentru că nimic nu se face peste noapte în tenisul de masă. Concret, am participat la un concurs de amatori şi văzând un exemplu de la un alt coleg, care a avut ideea de a face un concurs, am început să facem şi noi concursuri şi de abia apoi s-a concretizat idea înfiinţării unui astfel de club. A fost nevoie de multă muncă, pasiune şi sprijin la nivel local.”, recunoaşte arbitrul de tenis.


Cei 15 copii care activează la club se antrenează zilnic, cei care practică sportul de performanţă, sau săptămânal cei care joacă din pasiune. Echipa de fete a clubului a reuşit performanţa de a ajunge în Divizia B, iar din toamnă şi echipa de băieţi speră să acceadă la aceeaşi poziţie.

Este şi arbitru de tenis de masă
Pe lângă faptul că este managerul clubului de tenis, Sorin Boţârcă este şi arbitru. După un stagiu de pregătire, acesta a dat un examen, din dorinţa de a rămâne aproape de sportul de care este pasionat, mai ales că, spune el, este nevoie în domeniu de oameni imparţiali care să arbitreze corect merciurile de tenis de masă. “Am legitimare de la Federaţia Română de Tenis de Masă  şi am calificarea de arbitru şi intenţionez, ca dezvoltare profesională, să obţin şi titlul de arbitru internaţional.”, spune Sorin Boţârcă.


Cele 24 de ore pe zi, Sorin Boţârcă şi le împarte între meseria de bancher, cea de arbitru de tenis de masă şi familie. Deşi recunoaşte că cele două pasiuni ale sale nu prea au nicio legătură, meseria de economist îl ajută la managementul clubului de tenis de masă. Pe viitor şi-ar dori însă să lucreze în diplomaţie sau în cadrul Uniunii Europene întrucât a efectuat un stagiu la Comisia Europeană şi a urmat cursuri la Universitatea Erasmus din Rotterdam.

Profil:
Născut:
16 iulie 1979, comuna Călineşti, judeţul Argeş
Studii: Masterat în Relaţii Internaţionale, Facultatea de Relaţii Internaţionale în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti
Experienţă profesională: Director de sucursală la Banca BCR Topoloveni
Familie: Căsătorit. Are un băieţel


Ce-i place: Ca pasiuni am tenisul de masă, evident, călătoriile şi muzica. Ascult toate genurile de muzică cu mare plăcere, îmi plac anumite melodii din fiecare gen. Am călătorit în multe ţări din Europa, în ţară foarte mult şi mi-ar plăcea să merg în Statele Unite.
Ce nu-i place: Nu-mi plac egoismul, lipsa de fair play şi multe altele. Sunt lucruri care denaturează în mod voit lucrurile care merg bine.


Întrebări şi răspunsuri:
Cum aţi devenit economist?
S.B.
: Tenisul de masă pentru mine e un hobby, nu e ceva profesionist, tocmai de aceea nici nu-l practic. Meseria de economist pur şi simplu a plecat de la faptul că îmi plăceau foarte mult matematica şi ştiinţele exacte, a fost o meserie pe care mi-am ales-o la momentul ăla.


Vă doriţi în continuare o carieră de bancher?
S.B.
: Lucrurile nu sunt încă împlinite pentru că mi-ar fi plăcut foarte mult să lucrez în Diplomaţie, dar momentan lucrez în mediul economic. Am fost în stagii oferite de UE, am urmat un curs de trei luni la Universitatea Erasmus din Rotterdam şi am lucrat o săptămână ca stagiar în cadrul Comisiei Europene, la biroul de la Bucureşti. Lucrurile sunt foarte complexe din punctual ăsta de vedere. M-aş întoarce să lucrez acolo cu mare plăcere. Aş lucra în cadrul Comisiei Europene, chiar şi la Bucureşti.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite