Pitesti: Societatea de Apă-Canal joacă farse piteştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Societatea de Apă-Canal joacă farse piteştenilor
Pitesti: Societatea de Apă-Canal joacă farse piteştenilor

În această dimineaţă s-a oprit apa rece în cartierele Prundu şi Fraţii Goleşti, pe Strada Smârdan şi pe Bulevardul Republicii (zona Gară - Centru).

Mai exact, în această dimineaţă aproape jumătate din oraş a rămas fără apă rece, fără să fi primit vreun avertisment în prealabil. Conform comunicatului de presă transmis de societatea Apă Canal 2000 SA, sistarea apei reci trebuia să fie realizată abia mâine seară, la ora 23.00, şi ar fi trebuit să dureze până a doua zi, la ora 5.00. Adică, apa rece ar fi trebuit să fie oprită între în noaptea vineri spre sâmbătă. Aşa că azi dimineaţă când s-au trezit fără apă caldă, piteştenii erau nepregătiţi. Noroc cu izvoarele din oraş, unde s-au creat însă adevărate cozi interminabile.
Cei responsabli de această situaţie, respectiv reprezentanţii societăţii Apă Canal 2000 SA, se ascund şi ne pasează de la un om la altul, nimeni neavând competenţa să explice în vreun fel această situaţie. De la relaţii publice şi comunicare ni se dă un alt număr de telefon, respectiv cel de secretariatul directorului, iar de la amabila secretară aflăm că „domnul director este în concediu medical, ar fi bine să sunaţi la dispecerat”. Aşa şi facem, dar este mereu ocupat.

Cu bidoane şi găleţi, la izvor
Singura soluţie pentru oamenii disperaţi a fost ca, înarmaţi cu găleţi şi sticle care mai de care, să stea la coadă la izvoarele din zonele afectate.
„Nu am ştiut nimic că opresc apa rece. Dar asta este, bine că avem izvorul aici”, spune Mariana, o pensionară. Piteştenii recunosc că nu citesc mereu ziarele să afle când se opreşte apa.
„Nici noi nu am citit ziarele, poate au anunţat că opresc apa. Asta e, or fi reparaţii pe undeva”, spunea Cristi, un tânăr care stă în chirie în zona Prundu. O altă doamnă pensionară se arată revoltată: „Eu ştiam că opresc de mâine seară, nu de acum. Normal că nu am apă în casă deloc. De băut mai facem ce mai facem, dar cum ne descurcăm cu toaletele, nu ştiu!”, spune Ioana. Alarmaţi de întrebările şi sesizările depuse, responsabilii de la Apa Cănal au decis ca, după ora 11.00 să reia furnizarea apei reci în aceste cartiere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite