Piteşti: Slalom pe stradă printre panouri publicitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Slalom pe stradă printre panouri publicitare
Piteşti: Slalom pe stradă printre panouri publicitare

Pentru a mai agăţa câţiva clienţi, magazinele din Piteşti îşi fac reclamă în mijlocul străzii Din disperarea de a mai câşiga ceva clineţi şi de acreşte vânzările, agenţii comerciali din centrul Piteştiului îşi scot panourile de afisaj publicitar în mijlocul străzii.

Pietonii fac slalom printre panourile de afişaj publicitar amplasate în mijlocul străzii. Magazinele au posibilitatea de a închiria spaţii pentru amplasarea de panouri publicitare la un preţ de 1 leu pe zi pentru fiecare metru pătrat închiriat. Sunt, de asemenea, obligaţi să-şi ţină panourile la o distanţă de maxim un metru de magazin. Această regulă este, însă, frecvent încălcată.


Pe spaţiul pietonal te împiedici de panouri cu reclame
Piteştenii ocolesc în fiecare zi aceste panouri. Sunt deranjaţi de acest gen de publicitate care le stă tot timpul în picioare. „Din partea mea să le pună unde vor. Oamenii le ocoles şi nu le bagă în seamă, dar arată foarte urât, dezordonat şi este centrul oraşului”, spune Gheorghe Florea, 55 de ani, din Piteşti.

Alţii sunt deranjaţi că peste tot pe unde merg, dau peste publicitatea de acest gen, care îi agresează. „Pe unde mă duc, dacă ies pe stradă, cineva vrea să-mi vândă ceva. Unii sunt chiar stresanţi, mai ales în centru. Nu înţeleg de ce nu-şi ţin panourile pe margine, lângă magazin, pentru că se văd şi de acolo. Nu trebuie să ni le bage în ochi să le vedem”, declară Florentina Avram, 18 ani, din Piteşti.


Nicio amendă până acum
Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti se ocupă de acest gen de publicitate stradală. Acest serviciu stabileşte, constată, controlează şi urmăreşte contractele pentru publicitatea stradală.Tot acest serviciu se ocupă şi de încasarea de taxe. Amenzile sunt stabilite tot de către acest serviciu care funţionează în subordinea Primăriei Piteşti.

Pentru agenţii economici care nu respectă spaţiul pe care l-au închiriat nu s-a aplicat până acum nicio amendă. „De regulă, trebuie să-şi ţină panourile la un metru de magazin. Până acum au fost doar avertizaţi, dar dacă nu se conformează, vor fi şi amendaţi”, spune purtătorul de cuvânt al primăriei Municipiului Piteşti, Daniela Dumitrescu.
Criza e de vină
Agenţii economici dau vina pe criză pentru felul în care aleg să-şi facă reclamă. „Trebuie să ne vadă omul. Pe criza asta trebuie să ne facem văzuţi cât mai mult,” spune Cecilia Petrache, vânzătoare la casa de schimba valutar „Carolina”.

„Vrem să atragem clienţii, normal, de aceea avem panourile în stradă. Oricum toţi procedează astfel şi nu cred că este o problemă. Nu ne-a spus nimeni până acum că am încurca pe cineva”,  spune Marius Dinulescu, reprezentant vânzări la magazinul „Famiro”.

Casetă:
Amenda pentru nerespectarea spaţiului alocat pentru afişajul publicitar poate fi cuprinsă între 100 şi 1000 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite