Sindicaliştii de la Dacia se pregătesc de proteste, din cauza eliminării grupelor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de la Dacia au protestat şi la începutul acestui an, în Mioveni
Sindicaliştii de la Dacia au protestat şi la începutul acestui an, în Mioveni

Sindicaliştii sunt supăraţi pe directorul general Jerome Olive care ar fi decis eliminarea grupelor de muncă. Circa 3000 de angajaţi sunt afectaţi că nu se vor mai putea pensiona mai devreme.

Un nou scandal a izbucnit la uzina de la Mioveni, între conducere şi Sindicatul Automobile Dacia (SAD).

Administraţia companiei a luat decizia de a elimina grupele de muncă, fiind afectaţi de această decizie peste 3000 de angajaţi.

CITIŢI ŞI: Prefectul Gheorghe Davidescu: "Renault nu va pleca de la Mioveni"

Până acum, salariaţii de la departamentele Presaj şi Caroserie beneficiau, la un an lucrat, de o reducere cu trei luni la vârsta de pensionare, pentru că erau expuşi la noxe.

Decizia de a fi eliminate grupele de muncă a stârnit nemulţumire în rândul sindicaliştilor de la Mioveni, care se vor întâlni pentru a pune la cale o serie de proteste.

Producţia Dacia Lodgy va creşte exporturile României cu un miliard de euro

"Era dreptul angajaţilor. În loc să iasă la pensie la 65 de ani, puteau ieşi la 60. Această decizie a eliminării grupelor de muncă o considerăm un abuz, pentru că directorul general nu ne-a consultat şi pe noi. Noi acum stabilim cu organizaţiile sindicale pentru a organiza proteste. Se pare că greva din 2008, organizată de Sindicatul Automobile Dacia, a fost uitată de conducere. Nu-i nimic, le vom aduce noi aminte", ne-a declarat Ion Iordache, vicelider al SAD.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite