Şi-a luat trăsură ca să se plimbe în weekend (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Anghel a dat pe ineditul mijloc de transport mai bine de 11.000 de euro, aproape cât dai pe un Duster.

GALERIE FOTO: TRĂSURA DE 11.000 DE EURO

Un bascovean pasionat de cai şi trăsuri vechi şi-a achiziţionat o piesă impresionantă pe care a recondiţionat-o şi o foloseşte doar din plăcere. Pasiunea pentru cai a moştenit-o de la părinţii săi, care au crescut asemenea animale şi le-au iubit.


Marin Anghel are 50 de ani, este de la Valea Ursului, comuna Bascov, foarte aproape de Piteşti şi, în fiecare weekend scoate la plimbare bijuteria trasă de doi cai superbi.


Când trece pe stradă oamenii se opresc şi admisă „bijuteria“ pe patru roţi, trasă de Radu şi Corbu, doi armăsari de rasă semigrea, de culoare neagră şi împodobiţi cu ciucuraşi şi bentiţe roşii. Marin Anghel are şi două maşini, un Printer de 9.000 de euro şi un Golf 4 de 8.000 de euro, dar trăsura este mai scumpă decât acestea, ajungând undeva la peste 11.000 de euro, cu cai cu tot.


Armăsarii sunt superbi

Radu şi Corbu sunt frumoasele cabaline care defilează la fiecare sfârşit de săptămână prin Piteşti, în drum spre târgul de la marginea oraşului, acolo unde proprietarul îi duce.


Dar nu mereg acolo pentru a-i vinde, ci pentru a-i arăta lumii şi pentru a le face plimbarea în zilele cu vreme bună. „Fac asta numai pentru mine, pentru pasiunea mea. Îi plimb şi pe ei şi mă relaxez şi eu. Sunt superbi şi nici nu mă gândesc să îi vând. E păcat să-i desperechez“, spune Marin Anghel.
Pe Radu şi pe Corbu i-a cumpărat din Ardeal, pe unul de la Harghita şi pe celălalt de la Tălmăcel, din Sibiu. A dat cam 3.000 de euro pe fiecare, după ce a străbătut tot Ardealul pe la diverse târguri pentru a găsi exact ceea ce îşi dorea. Înainte de Radu şi Corbu, a avut doi cai lipiţeni, iar unul dintre ei s-a îmbolnăvit grav din cauză că a mâncat prea mult porumb într-o zi.


„De atunci nu mai dau porumb deloc la cai. Îi îngrijesc cât pot de bine, cu mâncare cât se poate de sănătoasă pentru ei“, spune proprietarul. Şi acest lucru se vede cu ochiul liber. Animalele strălucesc de sănătate, se comportă foarte bine îîn oraş şi sunt extrem de acultători.


Trăsura, piesă de muzeu

Trăsura este, practic o piesă de muzeu, pentru că are peste 100 de ani vechime. A fost cumpărată din Vinţu de Sus, judeţul Sibiu, de la un bătrân, iar recondiţionarea ei a costat aproximativ 3.500 de euro. Acum arată impecabil, cu banchete moi acoperite cu piele roşie, vopsită în alb şi foarte bine îngrijită, deşi datează din 1902. „Am băgat în ea cam 3.500 de euro, am vrut să o fac să arate cât mai bine şi nu a fost uşor pentru este din 1902, are mai mult de 100 de ani vechime“, spune Marin Anghel. Nici hamurile care împodobesc frumoasele cabaline nu au fost deloc ieftine. Sunt confecţionate din piele, lucrate manual, ca nişte adevărate opere de artă. Sunt făcute pe comandă la un meşter argeşean şi au costat cam 5.000 de lei în total, adică în jur de 1.200 de euro. În total, atelajul i-a scos din buzunar „peste 11.000 de euro“, mărturiseşte argeşeanul.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite