Piteşti: Cei mici aşteaptă noua serie de lux "William Shakespeare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria, la cei doar șase ani ai săi iubește limba engleză pe care o studiază de trei ani. A  făcut cursuri de limba engleză de pe vremea când nu știa să citească și să scrie deloc.


Mama sa abia așteaptă colecția „william Shakespeare” pentru a-i putea oferi fiicei ei o bază solidă de studiu în limba engelză, pentru viitor.


Cărţile „Adevărul” la loc de cinste
În biblioteca familie Barbu, cărţile „Adevărul ocupă un loc de cinste. Pentru a lăsa fiicei lor moştenire spirituală serioasă, părinţii Mariei i-au cumpărat aproape toate cărţile apărute în Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai” şi majoritatea cărţilor din Colecţia pentru copii. „În fiecare seară îi citesc Mariei câte ceva.

Cărţile pentru copii cred că i le-am citit de câte cinci ori pe fiecare. Pur şi simplu este încântată de ele.”, spune mama Mariei, Flori Barbu. Aceasta recunoaşte că nu i-a fost uşor să găsesască toate cărţile pentru că dispăreau de pe tarabe la prima oră a dimineţii.

 „De mule ori am lăsat bani în plus vânzătorilor de ziare pentru a-mi păstra câte o carte, mai ales că ştiam din timp ce titlu va fi publicat şi-mi dădeam seama că se vor epuiza stocurile foarte rapid. Altfel nu mai aveam cum să le găsesc,” adaugă Flori Barbu. Mama fetiţei ţine să-i cumpere chiar toate cărţile care urmează să apară împreună cu ziarul „Adevărul”, iar colecţia de lux „William Shakespeare”-Opere va fi mai valoroasă ca aurul.

 „Maria va avea posibilitatea de a citi, în timp, opera completă a lui Shakespeare. Fiind vorba de cărţi editate bilingv, atât în română cât şi în engleză, îi va servi foarte mult şi în aprofundarea acestei limbi, pe care Maria o studiază de trei ani”, spune Maria. Nu vrea să rateze nicio carte din colecţia „William Shakespeare” iar joi, odată cu apariţia volumului „Romeo şi Julieta*Hamlet” va face tot posibilul să ajungă prima la chioşc pentru a cumpăra cartea.


Vrea să-l cunoască pe William Shakespeare
Maria tocmai a plecat la şcoală în această toamnă. Este acum elevă la Şcoala Generală nr. 19 din Piteşti. Pe învăţătoarea ei, Dana Oprea, o ascultă cu sfinţenie de fiecare dată. Este în clasa I, are şase ani şi zece luni şi de trei ani studiază limba engleză. Vrea să aflte tot ce este legat de această limbă chiar dacă pe William Shakespeare nu l-a „cunoscut” încă.

 „Mie îmi place foarte mult engleza şi vreau să învăţ mai multe. Am auzit de povestea „Romeo şi Julieta” şi când mai cresc puţin am s-o citesc eu singură, în engleză. Acum îmi citeşte mai mult mami. Am auzit că toate paginile sunt şi în română şi în engleză. Aşa am să învăţ mai bine engleza”, spune Maria.


Alege lectura, nu calculatorul
Flori Barbu este mndră că fata ei preferă să audă o poveste citită de mami, să meargă la cursurile de engleză şi de dansuri, şi nu să stea pe calculator. Vrea ca fiica ei să înveţe să iubească de pe acum cărţile, iar cărţile apărute cu ziarul „Adevărul” şi sunt de cea mai bună calitate. „Cărţile de la „Adveărul” sunt cele mai bune. Au fost editate cele mai bune titluri, într-o formă excelentă. Şi alle ziare mai au cărţi, dar acestea sunt cele mai bune.”, spune Flori.

„Mai târziu va învăţa la engleză despre Shakespeare şi va studia şi la română. Are nevoie de aceste cărţi şi abia aştept să apară”, adaugă mama fetiţei.  Deocamdată va strânge pentru fiica ei toate cărţile, mai ales cele editate bilingv. „Cred că aşa o ajut să înveţe foarte bine limba engleză şi să-şi formeze o cultură solidă”, spune Flori Barbu.  
 


  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite