Septembrie începe ... la Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii de la Goleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi a lui septembrie, la Goleşti este programată “Ziua porţilor deschise”, evenimet ce face parte din seria manifestărilor dedicate celei de a IV-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii va fi deschis publicului până la orele 24.00 iar accesul va fi gratuit, o ocazie de a vizita Conacul Goleştilor, Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Şcoala Slobodă Obştească, Bolniţa Banului Radu Golescu, secţiile de Istorie şi Etnografie, Muzeul în Aer Liber, precum şi expoziţia temporară internaţională Dansul şi costumul popular.

 Pe 2 septembrie, la Goleşti va fi dechisă Secţia în Aer Liber a muzeului şi tot la Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii va fi inaugurat un monument de arhitectură tradiţională,  de la începutul secolului XX, donat de Consiliul Local Hârseşti, în 2009:  o primărie autentică reasamblată aici, bucată cu bucată.
Tot joi va mai fi inaugurată o gospodărie adusă din Vălenii de Munte-Prahova, care cuprinde şi o casă monument istoric din secolul al XIX-lea, reprezentativă pentru arhitectura zonei Prahova şi tot aici va fi deschisă publicului, în aceeaşi zi, şi o pimniţă din Valea Călugărească-Prahova datând din secolul al XIX-lea.

Târgului Meşterilor Populari

Pe 2septembrie  mai este programat un eveniment: deschiderea Târgului Meşterilor Populari, organizat în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, unde puteţi admira, până pe 5 septembrie, creaţiile a zeci de ceramişti şi ţesători, pictori, creatori de textile, port popular şi păpuşi tradiţionale din Argeş, Cluj, Vâlcea, Harghita, Dolj, Prahova şi Dâmboviţa. Târgul meşterilor va fi deschis, zilnic, între orele 09.00  şi 21.00.

Sâmbătă, începând cu orele 11.00, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, va avea loc întâlnirea Fiilor Argeşului, ediţia a IV-a, eveniment la care sunt invitate să participe toate elitele argeşene. Tot sâmbătă  va fi deschis Târgul Micilor Meşteşugari, ediţia a II-a, la care vor participa peste 30 de copii de la şcoli generale şi grădiniţe din judeţul Argeş, prezenţi la taberele de creaţie populară

Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol folcloric şi de muzică uşoară  susţinut de Ansamblul folcloric Dorul şi Orchestra Doina Argeşului ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Fanfara Teatrului Alexandru Davila precum şi de solişti ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite