Șeful ISCIR Argeș, reținut pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marți, procurorii anticorupție au dispus reținerea lui Valeriu Pavel Tudor, șeful ISCIR Argeș, pentru dare de mită. Acesta este totodată candidat PDL la primăria orașului Ștefănești, Argeș, la alegerile din 10 iunie.

Marți, procurorii anticorupție au dispus reținerea inculpaților Daniel Dumitru și Valeriu Pavel Tudor pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Mită pentru favorizarea unei societăți

Conform procurorilor DNA, în data de 15 mai 2012, Daniel Dumitru (inspector de specialitate în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat  - I.S.C.I.R.) a primit de la inculpații Valeriu Pavel Tudor (director al Sucursalei Pitești a S.C. Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune - C.N.C.I.R.) SA București) și Cristina-Elena Cornea (contabil la SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L) suma de 2.000 lei cu titlu de mită.

Banii au fost primiți pentru ca Daniel Dumitru, fiind desemnat cu examinarea și autorizarea personalului de control din cadrul SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., să favorizeze această societate comercială prin extinderea autorizației de controale în domenii aflate în competența I.S.C.I.R.

SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L. are ca acționar o persoană apropiată inculpatului Valeriu Pavel Tudor.

La momentul primirii sumei de 2.000 de lei, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Direcției Generale Anticorupție.

Valeriu Pavel Tudor este totodată și candidat PDL la Primăria orașului Ștefănești, Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite