Şeful Direcţiei Silvice Argeş a motivat mita primită ca fiind “sponsorizare pentru campania electorală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dobrinoiu a fost arestat pentru luare de mită (sursă foto: www.revistapadurilor.ro)
Ion Dobrinoiu a fost arestat pentru luare de mită (sursă foto: www.revistapadurilor.ro)

La 25 februarie, fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş a fost arestat pentru luare de mită. Între timp ies la iveală noi detalii în cazul în care este acuzat că a primit 12.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a facilita atribuirea unui contract de exploatare a lemnului din domeniul silvic public.

Pe 24 februarie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul Teritorial Piteşti  a formulat propunere de arestare preventivă a lui Ion Dobrinoiu, şeful Direcţiei Silvice Argeş, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la 22 februarie 2012, inculpatul Ion Dobrinoiu, în calitate de director coordonator al Direcţiei Silvice Argeş, a primit cu titlu de mită suma de 12.000 lei de la învinuitul Florin Păun, administrator la S.C. EXPLORER MARCOS WOOD S.R.L. Stoeneşti, judeţul Argeş, pentru a-i facilita atribuirea unui contract de exploatare masă lemnoasă din domeniul silvic public.

Dobrinoiu ar fi dispus constituirea comisiei de licitaţie, formată din cinci membri, licitaţia având loc la 14 februarie 2012, la sediul instituţiei. Din procesul verbal încheiat, rezultă că firma administrată de Păun şi-a adjudecat un volum de 1121 metri cubi de material lemnos în vederea exploatării.

„Până la urmă i-am dat 120 de milioane”

După licitaţie, dar anterior semnării contractului, la 18 februarie, are loc o convorbire telefonică între cei doi inculpaţi în care pun la cale o întâlnire, dar Păun spune că deocamdată este imposibil, pentru că „nu am ăia”.

Apărarea formulată atât de Dobrinoiu cât şi de Florin Păun,  în sensul că suma de bani primită după o solicitare prealabilă reprezintă sponsorizare pentru campania electorală a fost considerată nereală de magistraţi, întrucât din conţinutul discuţiei telefonice între Păun şi un angajat de-al său, tractorist în cadrul firmei respective, rezultă că suma de bani a fost stabilită în funcţie de cantitatea de material lemnos adjudecată.

Florin Păun: A zis că o sută de... de metru. I-am dat, până la urmă i-am dat 120 de milioane.
martor: Păi dacă atâta a zis!
Florin Păun: Păi ce era să mai zic... e bine că e, e bine ş-aşa.
martor: Păi, dacă a zis 10 lei de metru! 10 lei!


Suma de 12.000 de lei a fost găsită la biroul lui Dobrinoiu cu ocazia percheziţiei efectuate, aceasta fiind cuprinsă în totalul sumei de 56.450 de lei constatate la faţa locului.

Şef interimar la Direcţia Silvică

Faţă de învinuitul Florin Păun procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce Dobrinoiu a fost arestat pentru 29 de zile.

Conform declarației de avere, Dobrinoiu deține mai multe terenuri în comuna Văleni, județul Dâmbovița, în Bascov, Câmpulung, Rucăr, Dâmbovicioara, Costești și comuna Fundata din județul Brașov. Pe numele său mai sunt trecute două case de locuit și una de vacanță, un apartament în Pitești, un autoturism Volkswagen Passat, un tractor și bijuterii în valoare de 10.000 de euro

Conducerea PDL Argeș a stabilit ca interimar la șefia Direcției Silvice să fie inginerul Dan Vlădău, fost șef al Ocolului Silvic Topoloveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite