Şeful arestului IPJ Argeş, cercetat pentru favoruri către deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

   Un nou scandal arde mocnit la Inspectoratul de Poliţie Argeş. De această dată sunt vizaţi angajaţii Serviciului Arest despre care se bănuieşte că au trecut de cealaltă parte a baricadei, favorizând deţinuţii.

Ancheta a pornit chiar de la nivelul IPJ Argeş, inspectorul şef declarând că nu tolerează astfel de fapte ale subordonaţilor săi şi a sesizat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism care au deschis un dosar de cercetare penală.


Oficialii sunt zgârciţi în detalii şi se scuză spunând că încă nu pot oferi date întrucât ancheta este în curs de desfăşurare.
“Nu vă putem oferii detalii despre acest caz pentru că este o anchetă în plină desfăşurare. Tot ce vă pot spune este că se va finaliza în curând”, a declarat procurorul Nicolae Blaga, şeful DIICOT Argeş.


Scandalul a pornit de la un pachet de ţigări

Şi angajaţii de la Arest rămân în silenzio stampa. Din surse neoficiale am reuşit să aflăm însă că tot scandalul ar fi pornit de la… un pachet de ţigărit găsit în celula unor tineri arestaţi pentru infracţiuni de criminalitate organizată, existând suspiciunea că în pachet s-ar afla substanţe etnobotanice care ar fi ajuns la aceştia prin intermediul poliţiştilor care trebuiau să-i păzească.


Astfel a fost luat în vizor subofiţerul care era atunci de serviciu, Paul Marcu, dar şi şeful arestului, comisarul-şef Florea Stan. Aceştia, precum şi deţinuţii au fost audiaţi de procurori.


La nivelul Inspectoratului de Poliţie s-au luat déjà primele măsuri disciplinare în acest caz, subofiţerul Paul Marcu urmând a fi mutat la un post de poliţie din zona rurală. Şeful de la Arest şi-a depus dosarul de pensionare încă de acum două săptămâni, urmând să iasă din sistem.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite