Secţiile de poliţie iau locul posturilor comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Nicolae, alături de adjunctul său şi de prefectul Argeşului a anunţat înfiinţarea secţiilor de poliţie. Foto: R. N.
Dumitru Nicolae, alături de adjunctul său şi de prefectul Argeşului a anunţat înfiinţarea secţiilor de poliţie. Foto: R. N.

Inspectoratul de Poliţie Argeş trece printr-o serie de reorganizări menite să eficientizeze munca poliţiştilor. Astfel, vor fi înfiinţate 17 secţii de poliţie care vor avea în subordine posturi de poliţie comunale.

Secţiile vor fi înfiinţate la Albota, Poiana Lacului, Morăreşti, Bascov, Rucăr, Valea Mare Pravăţ, Stâlpeni, Hârtieşti, Schitul Goleşti, Tigveni, Albeştii de Argeş, Domneşti, Lunca Corbului, Buzoieşti, Rociu, Leordeni şi Călineşti.


La posturile de poliţie va rămâne câte un singur subofiţer care va avea tribuţii de mică criminalitate şi de proximitate pentru a păstra relaţiile cu cetăţenii şi cu instituţiile din comună. Restul poliţiştilor vor lucra pe schimburi, la secţiile de poliţie şi vor patrula prin comune 24/24 ore. Conducerea secţiilor de poliţie va fi asigurată de ofiţeri care vor da concurs pentru a ocupa postul.


La evenimente vor interveni mai mulţi poliţişti

„Forţa şi modalitatea de acţiune vor veni de la secţia de poliţie care arondează. Vom avea o eficienţă mult mai mare astfel. Una e să acţioneze la un eveniment 2-3 poliţişti care erau de obicei vicitme ale ultrajului, şi alta e să vină 4-5 echipaje de la secţie. Intervenţia la anumite evenimente se va face după un timp mai mare, dar eficient”, explică comisarul şef Dumitru Nicolae, inspector şef IPJ Argeş.


Dispar două secţii de poliţie din oraş

Şi în Piteşti vor dispărea două secţii de poliţie, nr. 2 şi 5, urmând ca cele trei secţii rămase să preia şi atribuţiile celorlalte, dar şi personalul. În plus a mai fost înfiinţat un birou  de combatere a infracţiunilor contra patrimoniului la Serviciul de Investigaţii Criminale, lucrătorii de aici având în grijă drumurile naţionale, autostrada şi principalele centre comerciale din Piteşti.


„Nu pot să vă spun o cifră câţi poliţişti vor fi disponibilizaţi din Argeş pentru că se vor derula anumite etape. Automat cei care îşi desfiinţează funcţile de conducere şi execuţie vor fi puşi la dispoziţie. Sunt nişte examene apoi. Cine ia examenul, rămâne. Se face reorganizarea poliţiei, nu sunt nişte criterii de disponibilizare”, a precizat şeful Poliţiei Argeş, care a mai adăugat că există un număr de funcţii care vor fi radiate cu oameni cu tot, iar printre aceştia nu sunt pensionari. Deci pensionările nu vor diminua numărul disponibilizaţilor.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite