Piteşti: Se vor reduce paturile şi aşa insuficiente pentru bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Piteşti
Spitalul Judeţean Piteşti

Astăzi, managerii de spitale din Argeş au fost chemaţi la o întâlnire la Ministerul Sănătăţii pentru a stabili planul de restructurare a sistemului sanitar. Secretarul de Stat Adrian Streinu Cercel le-a cerut managerilor de spitale să vină cu propuneri de reducere a numărului de paturi.


Astfel, se doreşte restructurarea Spitalelor Judeţean, de Pediatrie, Costeşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş, iar cele din Domneşti, Mozăceni şi Rucăr vor deveni centre de sănătate, în cadrul proiectului care va intra în vigoare după 1 ianuarie 2011.


Această schimbare dorită de Ministerul Sănătăţii vizează reducerea numărului de paturi şi implicit desfiinţarea unor secţii şi reducerea personalului.

Cu 235 de paturi mai puţin la Judeţean

La spitalul Judeţean se vrea o reducere de aproximativ 25% a numărului de paturi. Astfel din 1019 paturi existente, se doreşte eliminarea a 235, fiind afectate secţiile de ORL, Endocrinologie, Ginecologie 2, Urologie, Oftalmologie şi Dermatologie care vor fi înglobate în alte secţii, păstrând un număr minim de paturi.


“O parte din secțiile ce se dorește a fi desființate sînt secții unice în județ, cu linii de gardã. Spre exemplu, la Neonatologie se dorește eliminarea de la 55 de paturi la 20. Or, 20 sînt insuficiente! Au fost perioade cînd am avut mai mult de 20 de nou-nãscuți. Aceastã reducere a numãrului de paturi vizeazã doar scãderi de cheltuieli, fãrã a urmãri și eficientizarea funcționãrii secțiilor în cauzã și a spitalului. Nu ține cont de indicatori și nici de realitate.”, a declarat Managerul Spitalului Judeţean, doctorul Gheorghe Frătoaica.


Se doreşte diminuarea numărului de paturi, când ele ar trebui suplimentate. Cu o astfel de problemă se confruntă secţia de Psihiatrie, unde numărul bolnavilor este dublu faţă de numărul paturilor, respective 45, aceştia fiind nevoiţi să stea şi câte doi în pat.


Şi la Spitalul de Pediatrie s-a cerut reducerea numărului de paturi cu 54, de la 300 la 246. Acestea vor fi scoase din secţiile Pediatrie 1 – 25 de paturi, Chirurgie – 15 paturi, ATI – 5 locuri şi ORL – 4 locuri.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite