Se înlocuiesc stâlpii de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Muncitorii au de înlocuit 40 de stâlpi de beton
Muncitorii au de înlocuit 40 de stâlpi de beton

CEZ  desfăşoară, începând de astăzi, la Piteşti, o acţiune de  inlocuire a stâlpilor degradaţi care susţin reţeaua de electricitate, stâlpi pe care sunt montate şi sitemele de iluminat public.

 Lucrările se vor desfăşura pe parcursul câtorva săptămâni.

“Este vorba  de lucrările de investiţii <<Îmbunătăţire nivel de tensiune, modernizare reţele electrice de joasă tensiune şi branşamente aferente străzilor: Crinului, Mihail Kogălniceanu, Traian Vuia, Gheorghe Lazăr, 9 Mai, Florăriei.>>. Lucrările constau în: înlocuirea stâlpilor necorespunzători, schimbare conductoare, modernizarea branşamentelor şi repartizarea consumatorilor pe fazele reţelei pentru asigurarea tensiunilor corespunzătoare.”explică Radu Oţelea, purtător de cuvânt CEZ.

  În total, este vorba de înlocuirea a  40 de stâlpi care riscă să se prăbuşească.

 “ Ne uităm de ani de zile la stâpii ăştia cum stau să pice peste noi. Erau ca drobul de sare deasupra noastră. Bine că s-au hotărît să-i schimbe înainte să se întâmple vreo nenorocire”, spune Daniela Luca , una dintre sutele de personae care trec zilnic prin zona Crinului.
 
  Este prima acţine de acest gen din 2010. Anul trecut au mai fost efectuate lucrări similare pe Bulevarudul Nicolae Bălcesu unde s-a procedat la înlocuirea a  peste 200 de stâlpi degradaţi.

” Acţiunea e absolut necesară având în vedere că estre vorba de stâlpi de beton aflaţi într-o stare avansată de degradare,  care nu mai prezintă siguranţă nici pentru trecători, nici pentru maşini, nici pentru imobilele din zonă. Primăria a eliberat o autorizaţie pentru această acţiune, şi împreună cu cei de la CEZ au fost  stabilite şi amplasamentele noilor stâpi”, spune viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică.

Lucrările vor dura până în mai. În această perioadă vor avea loc întreruperi programate ale curentului electric în diverse zone ale reţelei, în funcţie de lucrările executate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite