Se încheie distribuirea ajutoarelor comunitare. 2000 de piteşteni mai au de ridicat produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele alimentare se distribuie pe ultima sută de metri
Ajutoarele alimentare se distribuie pe ultima sută de metri

Cei 2000 de piteşteni care până acum nu au apucat să-şi ridice ajutoarele alimentare europene, o mai pot face până la 1 martie. Reprezentanţii Primăriei spun că piteştenii nu au fost receptivi la acest program din comoditate, dezinteres şi chiar orgoliu, mulţi motivând că le e ruşine să-şi ridice produsele.

16 kilograme de făină, 8 de mălai, 4 de paste făinoase, 1,5 kilograme de biscuiţi, 2 de zahăr şi unul de lapte praf. În total, 32,5 kilograme de produse alimentare,  toate gratuite. Programul European suna tentant la debutul campaniei, şi anume la 11 octombrie 2010,  dar nici măcar acum, pe ultima sută de metri, cei peste 2000 de piteşteni care nu şi-au ridicat aceste produse nu se grăbesc să o facă. Motivele sunt diverse, dar sunt greu de acceptat de reprezentanţii Primăriei.

“Unii vor să fie scoşi de pe liste”

La nivelul municipiului Piteşti, beneficiază de acest program european 11 573 de persoane cu venituri mici, dintre care cei mai mulţi, respectiv 5550 sunt persoane cu handicap grav sau accentuat. Până la această dată, doar puţin peste 9000 de oameni s-au prezentat la centrele special amenajate în acest sens, pentru a intra în posesia alimentelor.

“Am încercat tot posibilul să-i facem pe oameni să vină la aceste centre, pentru că este în interesul dumnealor. Am trimis 2000 de înştiinţări în căsuţele poştale, la cei vizaţi, dar nici aşa nu am prea avut noroc. Mulţi au sunat la primărie şi au cerut chiar să fie scoşi de pe liste, pentru că le e ruşine să ia mâncare pe degeaba de la UE”, ne-a spus Ciprian Gheorman, şef serviciu Prestaţii Sociale, din cadrul Primăriei Piteşti. 

Pentru că făina expiră la 1 aprilie, reprezentanţii Primăriei au luat decizia de a încheia acţiunea de distribuţie la 1 martie, aşa că mai aveţi câteva zile la dispoziţie pentru a vă prezenta la centrele din cartierele Găvana şi Prundu.

Probabil vor fi returnate

Dacă alimentele vor rămâne nedistribuite, ele vor fi, cel mai probabil, returnate furnizorilor, însă Primăria Piteşti nu a făcut niciun demers în acest sens.

“Dacă mă credeţi, nu ştiu ce vom face cu ele. Nu ştim încă ce destinaţie le vom da, va fi problema unde să le depozităm, pentru că sunt perisabile. Ar mai fi varianta să le returnăm furnizorilor, dar nu am luat încă nicio măsură strict. Ne pare rău că oamenii n-au venit să-şi ridice bunurile care de fapt le aparţin. Cred că sunt de vină, în special, comoditatea şi dezinteresul”, spune Cornel Ionică, viceprimar al municipiului Piteşti. Laptele praf, care a sosit la mai bine de o lună distanţă de celelalte alimente, nu a fost distribuit decât la 5000 de beneficiari.

Pentru cei interesaţi, programul centrelor este următorul: de luni până miercuri, între orele 8.30-16.30,  joia, între 8.30 şi 18.00, iar vinerea, între 8.30 şi 14.00. Trebuie să aveţi asupra dumneavastră buletinul de identitate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite