Schiatul noaptea, cea mai nouă distracţie a piteştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii schiază seara pe pârtia de la Băbana
Piteştenii schiază seara pe pârtia de la Băbana

Pasionaţii acestui sport îşi iau echipamentul necesar, termosul cu vin sau ţuică fiartă şi merg pe pârtia de schi de la Băbana, aflată la nici 10 kilometri de oraş. 

Cum pârtia va fi inaugurată abia sâmbătă, iar instalaţia de nocturnă nu a fost pusă încă în funcţiune, schiorii se aventurează pe panta acoperită cu un strat gros de zăpadă fără să aibă vizibilitate. Senzaţia şi adrenalina sunt la cote maxime astfel. Ghid le este un localnic, Nelu Rotărescu, care le explică pe unde pot schia mai bine.


“Zăpada este afânată, de abia a nins şi nu putem schia aşa bine, dar încercăm. Am venit de la Piteşti, ne încălzim cu un vin fiert şi ne dăm pe pârtie. E cea mai aproape de oraş şi decât să parcurgem până la munte sute de kilometrii şi să stăm în coloane interminabile pe drum, mai bine dăm o fugă seara aici, după ce ieşim de la serviciu.”, ne-a spus unul dintre schiori.  “Să-i spui Danei că am iubit-o!”, a glumit unul dintre pasionaţii de sporturi de iarnă înainte de a-şi da drumul la vale pe schiuri.

Pârtia va fi deschisă sâmbătă

Lucrările la pârtia naturală sunt pe ultima sută de metri. Aceasta are o altitudine de aproximativ 300 de metri şi o lungime de 400 de metri, întinzându.se pe o suprafaţă de cinci hectare. A fost inaugurată în 2003, iar în 2006 a fost modernizată, dar a funcţionat un singur an, ultimele două ierni fiind lipsite de zăpadă.  Acum se lucrează intens la tasarea stratului de zăpadă pentru ca acesta să fie cât mai bun pentru sporturile de iarnă.


“Pârtia va fi deschisă sâmbătă după-amiază, dar aşteptăm participanţii şi clienţii în număr mare începând de duminică dimineaţa. Pârtia este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă, un stand de unde participanţii vor putea închiria echipamente şi un bar unde se pot încălzi la o ciocolată caldă sau un ceai.”, ne-a declarat Bebe Toma, proprietarul pârtiei. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite