Scara A a blocului G1 va fi transformată în locuințe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a cumpărat  scara A a bocului din Războieni  și va începe reabilitarea spațiilor de locuit . Autoritățile  locale estimează că  garsonierele și apartamentele vor fi gata până la sfârșitul anului  și spun că  darea în folosință a celor  peste  170 de unități locative va rezolva problema locuințelor sociale la Pitești.


 După lungi negocieri cu omul de afaceri Gigi Văsâi,  Primăria Pitești a reușit, în cele din urmă, să cumpere scara A a celebrului bloc G1 din Războieni. Contractual de  vânzare-cumpărate a tronsonului evaluat la  peste 1,4 milioane de lei a fost semnat săptămâna aceasta urmând ca prima tranșă a plății să fie efectuată  săptămâna viitoare. Tronsonul va fi transformat după modelul aplicat la scara C (proprietatea municipalității) unde, din cele 160 de camere simple și patru grupuri sanitare comune,  au fost create 152 de de garsoniere și 25 de apartamente cu  două camera  camere.

Schimbarea la față a ghetoului  din Războieni


 “Modernizarea și extinderea se vor  executa ca și la scara  C. După extinderea clădirii, camerele, care, acum, au în jur de 4 metri lungime și 3 metri lățime vor avea câte un balcon , iar în interior vor putea fi amenajate inclusiv  bucătării și băi La mansardă vor fi create și apartamente pentru familiile mai numeroase. La finalul lucrărilor vom avea în jur de  170-190 de noi unități locative”, spune Dan Teodorescu, directorul Direcţiei Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Piteşti.

Blocul ăsta a fost, ani de zile, un ghetou. Rușinea cartierului, un focar de infecție  și un pericol social! Nimeni nu s-a ocupat de el până acum vreo trei ani.  După ce au  modernizat scara C,  s-a mai luminat un pic, arată altfel.  Dacă se trece și la cealaltă scară,  o s-arate ca un bloc din secolul nostru, spune Mariana Dumitru, una din locatarele din zonă.

 Lucrările vor începe  în vara acestui an iar autoritățile locale speră ca până la sfârșitul anului , noile unități locative să poată fi date în folosință.
 La Primăria Pitești au fost primite  mii de cereri de locuințe sociale  însă, dintre acestea, doar 270 s-ar putea încadra în criteriile de acordare a acestor spații.

  “Nu toate aceste cereri sunt îndreptățite și credem că după darea în folosință a noilor unități locative, problema locuințelor sociale va fi, în linii mari, rezolvată.”, spune Dan Teodorescu.

  La această dată, în Pitești există 450 de unități locative cu destinație de locuințe sociale ( inclusive cele ANL).


 



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite