Scandal pe spaţiile Cinematografului Modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Maican, patronul SRL-ului (dreapta), spune că schiţa în baza căreia s-a făcut evacuarea este incorectă
Dumitru Maican, patronul SRL-ului (dreapta), spune că schiţa în baza căreia s-a făcut evacuarea este incorectă

Sindicatul Liber România Film acuză Primăria Piteşti (SLRF) de abuzuri în favoarea Curţii de Apel Piteşti şi impotriva patrimoniului RADEF Româniafilm (proprietatea statului).

Motivul scandalului este fosta casă de bilete a grădinii de vară a cinematografului Modern, un spaţiu de doar câţiva metri pătraţi, situat pe partea din spate a clădirii.

“Primăria Piteşti a pus la dispozitia Curţii de Apel Piteşti odocumentaţie în baza căreia, încălcand legile în vigoare, acesta din urmă a deschis procedura de executare silită prin solicitarea evacuării SC MAICAN SRL, dintr-un spaţiu deţinut în baza unui contract valabil încheiat cu RADEF România Film”, se arată într-un comunicat semnat de Maria Bikfalvi, preşedintele SLRF.

Potrivit schiţei în baza căreia s-a făcut evacuarea, spaţiul aparţine Primăriei.Patronul SRL-ului, şusţinut de RADEF, contestă, însă, documentul .

“După schiţa pe care o avem noi, spaţiul aparţine RADEF, căruia i-am plătit chirie atâţia ani. Nu aveau niciun drept să ne evacueze. Spaţiul e, acum, sub sechestru iar toate bunurile noastre au rămas înăuntru.” explică Dumitru Maican, patronul SRL-ului, care a  formulat o contestaţie la executarea silită, împotriva Curtii de Apel Piteşti.

Primarul, însă, spune că respectivul comunicat  denotă  lipsă de documentare şi rea intenţie.

“Spatiul care fusese inchiriat S.C Maican SRL nu figurează ca spaţiu atribuit Ministerului Justiţiei pentru funcţionarea Curţii de Apel, prin Hotarâre a Consiliului Local, iar evacuarea nu a dispus-o şi nu a efectuat-o Primaria Piteşti.” , explică primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
 
Şi totuşi, evacuare a avut loc…


 “Au mai fost şi alte firme nemulţumite. Toată procedura de evacuare s-a realiza în condiţiile legii. Există o hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens. Dacă documentaţia  în baza căreia s-a făcut evacuarea a fost corectă sau incorectă, acest lucru îl poate decide doar o instanţă competentă.”, spune Marius Alexandrescu,  purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti.
 
În acelaşi comunicat al Sindicatul Liber România Film, primarul Piteştiului este acuzat  de atitudine tipic comunistă şi discreţionară în beneficiul Curţii de Apel Piteşti prin faptul că încearcă să treacă spaţiul administrat  de RADEF la o altă instituţie, cu titlu gratuit.

 Citiţi mai jos comunicatul de presă al Sindicatului Liber România Film:

"Sindicatul Liber Romaniafilm atrage atentia opiniei publice si a institutiilor abilitate sa intervina din oficiu, in baza legilor in vigoare ,pentru inlaturarea urgenta a consecintelor abuzurilor fara precedent cauzate de Primaria din Pitesti,cu ajutorul si in favoarea Curtii de Apel Pitesti,impot-riva patrimoniului imobiliar,proprietatea privata a statului ,aflat in administrarea RADEF ROMANIAFILM.
   Primaria Municipiului Pitesti,condus de primarul Tudor Pendiuc ,a pus la dispozitia Curtii de Apel Pitesti o documentatie in baza careia,incalcand le-gile in vigoare,acesta din urma a deschis procedura de executare silita prin solicitarea evacuarii a SC MAICAN SRL,dintr-un spatiu detinut de acesta in baza unui contract valabil incheiat cu RADEF ROMANIAFILM.
   Spatiul respectiv este fosta casa de bilete aferenta gradinii cinematografice de vara a cinematografului MODERN din Pitesti.
   Societatea SC MAICAN SRL a formulat o contestatie la executarea silita impotriva Curtii de Apel Pitesti,contestatie ce formeaza obiectul dosarului nr.21599/280/2010 si aflat pe rolul Judecatoriei Pitesti-Sectia Civila,cu ter-men stabilit in data de 13.01.2011.
   Precizam faptul ca spatiul apartinand RADEF ROMANIAFILM si inchiri-at legal de catre SC MAICAN SRL a fost preluat abuziv prin spargerea sistemului de inchidere de la intrare si ocuparea acestuia in data de 09.11.2011,din dispozitia presedintelui Curtii de Apel Pitesti,domnul Gheorghe Diaconu, în baza unei schite incorecte si rau intentionat pusa la dispozitie de catre domnul primar al Pitestiului,Tudor Pendiuc.
  
Este important de precizat faptul ca in baza Legii nr.303/2008, Primaria Municipiului Pitesti a primit in luna martie a anului curent Cinematograful
Bucuresti ,insa legea respectiva obliga primaria sa preia si personalul cinematografului respectiv de la RADEF ROMANIAFILM.Nici un angajat
al cinematografului nu a fost preluat de catre primarie,refuzandu-se aplicarea Legii nr.303/2008, in acest sens,de catre domnul primar Tudor Pendiuc.
   Legea respectiva obliga primaria sa desfasoare activitate cinematografica  in locatia respectiva ,insa pana in prezent ,in imobilul respectiv nu se intampla decat un singur lucru,si anume,raspandirea mucegaiului pe pereti. Apetitul de spatii al primarului din Pitesti este insa nesatisfacut ,astfel
incat acesta cu doua luni in urma,cu ajutorul Curtii de Apel Pitesti--care aspira,in final,la ocuparea tuturor spatiilor apartinand unor firme din spatiul Tehnic Clubului,care a apartinut de Cinematograful Modern,pana in1975a produs ordine de evacuare a intreprinzatorilor respectivi, consecinta fiind inceputul distrugerii acestora.In treacat fie spus,procesul cu aceste firme a fost stramutat la Curtea de Apel Targu Mures…
 
 In anul 1975,Biroul de Turism pentru Tineret si Tehnic Club-ul,unde se aflau firmele in curs de evacuare,au fost introduse printr-o hotarare a Comi-tetului Judetean a PCR ,la ordinul secretarului general al UTC,Nicu Ceausescu,in spatiile apartinand Cinematografului Modern din Pitesti.Era ohotarare tipic comunista,discretionara,abuziva din perioada cand partidul unic dadea dispozitii la comanda nomenclaturii sau a familiei dictatorului.
   Ne aflam in anul 2010 si se pare ca primarul Pitestiului,Tudor Pendiuc, in acord si armonie deplina cu o institutie a justitiei romanesti,Curtea de Apel Pitesti,decide si dispune abuziv de spatii  in care se afla societati comerciale cu contracte de folosinta legal intocmite.Atitudinea tipic comunista,discretionara cu care s-a actionat in cazurile mai sus semnalate,de catre primarul Tudor Pentiuc,cu ajutorul ,,beneficiarului” ,Curtea de Apel Pitesti, ne aduce aminte de perioada pe care credeam ca nu o vom mai trai sub nici o forma.
 
 Sindicatul Liber Romaniafilm protesteaza vehement impotriva abuzului semnalat, produs de Primaria Municipiului Pitesti si Curtea de Apel Pitesti, prin care un spatiu, administrat de RADEF ROMANIAFILM,se incearca sa  fie trecut la o alta institutie,cu titlu gratuit.
  
Sindicatul Liber Romaniafilm isi reafirma si de aceasta data pozitia sa ca aparator al PATRIMONIULUI IMOBILIAR AL CINEMATOGRAFIEI NATIONALE, solicitand pe aceasta cale interventia neintarziata a tuturor institutiilor statului pentru stoparea abuzurilor comise de catre institutiile mai sus mentionate,respectiv conducatorii acestora.”

                                                                                                                 SINDICATUL LIBER ROMANIAFILM
                                                                                                                              PRESEDINTE  MARIA BIKFALVI

Răspunsul  Primăriei:


Referitor la comunicatul de presă transmis de către Sindicatul Liber Romania Film, pentru corectă informare a cetăţenilor, precizăm urmatoarele:
Comunicatul respectiv este o mostra a lipsei totale de documentare, de rea intentie si de necuviinta.

Spaţiul care a generat  nemultumirile prezentate în comunicat şi care fusese inchiriat S.C Maican SRL, nu figurează ca spaţiu atribuit Ministerului Justiţiei pentru funcţionarea Curţii de Apel, prin Hotarâre a Consiliului Local, iar evacuarea nu a dispus-o si nu a efectuat-o Primăria Piteşti.

Cu aceasta ocazie o informam pe doamna Maria Bikfalvi, presedinta a Sindicatului liber Romania Film,  că aplicarea legii 303/ 2008  a fost solicitată în nenumărate rânduri de către domnul Primar  Tudor Pendiuc şi de către Consiliul Local.
 
În final, dintre toate cinematografele Municipiului Pitesti a fost transferat numai Cinematograful Bucuresti pentru care Consiliul Local a platit 95.718 lei, reprezentand datoriile acestui cinematograf.

Transferul respectiv s-a realizat fara personal, deşi municipalitatea îşi exprimase disponibilitatea de a-l prelua.

Toate aceste aceste informaţii pot fi probate cu documente. Faţă de cele prezentate şi având în vedere conţinutul neadevărat şi jignitor al comunicatului respectiv, aşteptam scuze din partea autorilor.”



                                                                                                                                                   Biroul de presa
                                                                                                                                       Primăria Municipiului Piteşti
                                                                                                                                                          19.11.2010


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite