Scandal pe apă caldă şi căldură la Asociaţia de Proprietari Mobilux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Ciocoiu,administratorul blocului,spune că celor două apartamente li s-a tăiat căldura din cauza unor defecţiuni
Iulian Ciocoiu,administratorul blocului,spune că celor două apartamente li s-a tăiat căldura din cauza unor defecţiuni

Locatarii care au vrut să rămână racordaţi la sistemul centralizat de încălzire spun că au fost şantajaţi de preşedintele asociaţiei să se debranşeze şi, pentru că n-au făcut-o, li s-a tăiat apa caldă şi căldura.

 Emilia Ardeleanu, o bătrână care locuieşe în blocul Centru Vest Mobilux , se numără printre cei 6 proprietari (din 120 câţi are imobilul) care, la începutul toamnei, se hotărâseră să rămână racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.  Ghinion! Femeia a rămas fără apă caldă şi va intra în iarna care vine şi fără căldură, asta  după ce preşedinta asociaţiei şi administartorul imobilului i-au oprit furnizarea agentului termic.

“ Din septembrie n-am mai văzut pic de apă caldă şi,acum, după ce a venit frigul, n-am nici căldură. Ne-au tăiat de la dubsol ca să ne forţeze să ne debranşăm”, spune bătâna care nu-şi permite să-şi instaleze centrală de apartament aşa cum au făcut-o, până la urmă, patru din cei şase proprietari ameninţaţi de frig.

Femeia s-a plâns Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeş (FAPLA) a cărei conducere  spune că în acest caz preşedintele şi administratorul asociaţiei au comis o ilegalitate.

“Sub semnătura preşedintelui şi cu ştampila asociaţiei de proprietari, li s-a adus la cunoştinţă celor care n-au vrut să se debranşeze, că SC Termo Calor SA nu le va mai asigura apa caldă şi căldura. Oamenii au fost şantajaţi spunându-li-se  că situaţia debranşării este iminentă. În final s-a luat decizia să li se taie aceste utilităţi celor rămaşi branşaţi la sistem.“, a explicat  Constantin Băjenaru, preşedintele FAPLA, care-l acuză pe administratorul blocului că nu are nici măcar atestat  pentru funcţia pe care o ocupă.

“Sunt  provizoriu în această funcţie şi nu am nevoie de niciun atestat. Asociaţia are contabil care se ocupă de partea financiară . Conducta de la subsol n-a fost blindată ci doar s-a tăiat apa caldă şi căldura pentru cele două  apartamente, singurele  rămase  la sistemul centralizat de termoficare. De vină este o defecţiune în zona Poştă şi dacă am da drumul la conductă, acolo s-ar produce inundaţii!”, se justifică  Iulian Ciocoiu, administratorul blocului.
 La rândul său, preşedinta asociaţiei vine cu argumente.

“ O reparaţie ne-ar costa în jur de 30.000 de lei şi comitetul asociaţiei a ajuns la concluzia că nu s-ar justifica pentru doar două apartamente.”, spune  Lucia Surdu, preşedintele asociaţiei.

Conducerea SC Termo Calor Confort le dă dreptate celor rămaşi în frig

 “Legea 326/2006 spune că dacă într-un bloc, o singură familie racordată la sistemul centralizat de termoficare soliciă căldură, trebuie să i se furnizeze căldură. Conducerea asociaţiei a comis o ilegalitate şi chiar dacă ar fi vorba de nişte defecţiuni, tot asociaţia are obligaţia, pe cheltuiala tuturor membrilor, să efectueaze reparaţiile.” explică Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului Facrturare din cadrul  SC Termo Calor Confort s.a.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite