Scandal la Casa de Cultură Curtea de Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei posturi de la Casa de Cultură Curtea de Argeş au fost desfiinţate în urma unei propuneri care a fost aprobată de Consiliul Local al Municipiului Curtea de Argeş în baza hotărârii Guvernului.

Este vorba de un post de referent, unul de muncitor şi unul de contabil. Nicoleta Andrei este angajată din 2003 cu contract de muncă şi acum este unul dintre angajaţii care sunt nevoiţi să plece. Femeia este supărată pentru că, susţinea ea, este singurul angajat al instituţiei care are studii culturale de specialitate şi anume, pe lângă Facultatea de Ştiinţe Economice, femeia a obţinut şi un atestat de coregraf profesionist emis de Ministerul Tineretului şi Sportului în decembrie 2009 şi o împuternicire din partea Teatrului Davila să desfăşoare cursuri de balet şi dans oriunde în judeţ.

“Sunt singura cu studii de specialitate. Trebuiau să plece alte pers nicidecum eu care aduc un venit Casei de Cultură, care am o activitate destul de amplă. Cei care au venit de un an de zile şi au lucrat la spaţii verzi au rămas.Am depus un memoriu la Prefectură şi am atacat preavizul de 15 zile pe care l-am primit la ITM pentru că nu este conform codului muncii.Sunt hotărâtă să merg mai departe, în instanţă.”, spune Nicoleta Andrei.

Directorul Casei de Cultură se apără spunând că a avut de ales între Nicoleta Andrei şi un referent sunetist.
“Mai era un referent care se ocupa cu sunetul şi este indispensabil. Avem sală de cinema în casa de cultură şi dânsul e singurul operaţionist, a fost directorul cinematografului şi are studii de specialitate, de operaţionist şi de sunet. Are ultima treaptă la proiecţie de film.El n-a lipsit niciodată şi este şi mai vechi. S-a desfiinţat postul dânsei, de referent pe coregrafie. Dânsa are un certificat de absolvire la o casă studenţească care nu este recunoscut de ministerul muncii ca să poată fi trecut în cartea de muncă”, spune directorul Cristian Mitrofan.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite