Piteşti: Scăldaţi în noroi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Scăldaţi în noroi!
Piteşti: Scăldaţi în noroi!

Locuitorii de pe Strada Mihai Lungeanu înoată în noroi de câte ori plouă. Într-o zonă rezidenţială a Piteştiului cetăţenii sunt obligaţi de aproape un an să suporte efectele unor lucrări de nivelare a unei văi din apropiere.


Maşinile care trec pe stradă la fiecare cinci minute îi deranjează pe locatarii de la blocurile şi casele de pe strada Mihail Lungeanu.


Vreme rea, noroiul mare
Astăzi a plouat, spre nefericirea locuitorilor de pe strada Mihail Lungeanu, care iar trebuie să-şi pună cizmele de cauciu pentru a scăpa dintre noroaie. Maşinile mari trec pe stradă şi cară cu ele tot noroiul. În capătul străzii, dacă eşti prins în adevărata mlaştină care s.a creat, aproape că nu mai poţi să ieşi.

„Este incredibil aşa ceva. Într-o zonă ca asta. Suportăm praf, noroi, zgomot...Trebuie să ne punem cizmele de cauciu să ieşim din curte, iar cei de la blocuri, ies din scări prin spate, nu prin faţă, pentru că nu pot trece de mizerie”, spune Nicolae Picurici, locatar al străzii respective. Oamnii din zonă, din blocurile D8, D8bis, asociaţiile de proprietari nr. 17 şi 19 au făcut o adresă pe care vor să o depună la Primărie pentru a primi oficial un răspuns cu privire la data când se vor finaliza lucrările, când se va asfalta şi strada şi vor scăpa cu toţii de calvarul prafului şi al noroiului.

„Eu ies din casă numai prin spatele blocului, prin faţă ar trebui să-mi puncizme pescăreşti să pot trece”, spune Eugenia Dinescu, şi ea o „victimă” a noroiului.


Mizeria nu e singura problemă
Oamenii de aici nu se luptă doar cu valurile de potroacă, cu praful sau cu zgomotul. Atunci când plouă mai tare, canalizarea de pe stradă se înfundă şi toată apa ajunge în curţile oamenilor.

„Uneori, apa ajunge de jumătate de metru la mine în curte şi nu am ce să fac. Aici se adună toată”, spune Nicolae Picurici, unul dintre cei mai afectaţi locatari.


Lucrări care au „înnămolit” un oraş întreg
Lucrările de schimbare a codnuctelor din zona străzii Mihail Lungeanu bagă în noroi până la gât o grămadă de oameni. Municipalitatea, prin vocea viceprimarului Cornel Ionică, se arată şi ea revoltată de situaţie şi sare la gâtul firmelor care ar fi trebuit să lucreze mai cu spor pe timpul verii, să nu-i prindă vremea rea cu lucrarea în acest stadiu.

„Acolo a lucrat o anumită firmă, care timp de patru luni s-a mişcat foarte încet. Acum s-a schimbat firma, dar au venit şi ploile. Se lucrează foarte greu în aceste condiţii şi oamenii din zonă au neplăceri”, recunoaşte viceprimarul.


Noroiul creşte, firmele se vaită
În Trivale, într-o zonă rezidenţială poţi face baie în noroi din cauza unor lucrări interminabile din zonă.

“Pe strada Mihail Lungeanu din Trivale se vor mai aranja lucrurile după luna decembrie”, asta a promis astăzi, în cadrul unei şedinţe, reprezentantul firmei care efectuează aceste lucrări. După cum arată zona, este greu de crezut că vor reuşi.

Mizeria şi noroiul au devenit parte din viaţa piteştenilor pentru că Proiectul ISPA merge greu, oraşul este spart pe fiecare străduţă, iar firmele de plâng ba de lipsa de bani, ba de mijloacele tehnice care nu le permit efectuarea unor lucrări de calitate.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite