Satul Global s-a deschis în Piteşti. Vezi galerie foto!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piramidele Egiptului, costumele gheişelor japoneze şi tequila mexicanilor au făcut deliciul participanţilor. Evenimentul „Satul Global” a fost organizat de AIESEC Piteşti şi a adunat 70 de tineri care şi-au amenajat standurile cu tradiţiile şi porturile a 22 de ţări, după ce au studiat totul în amănunt.

Centrul comercial Jupiter City din Piteşti a devenit, ieri, toată ziua, un sat global, invadat de tradiţii şi porturi populare care mai de care mai atrăgătoare şi mai apreciate de clienţi.

În holul galeriei de magazine, 22 de ţări din întreaga lume au fost reprezentate prin câte un stand animat organizat de 70 de elevi de la licee din Argeş, împărţiţi în echipe.

Vezi galerie foto cu cele mai inedite standuri!

Timp de două săptămâni, tinerii au studiat reţete specifice de pe internet, au urmărit filme din ţările respective şi au „furat” detalii cu privire la portul şi obiceiurile locului, iar într-un final au decorat mesele întinse cu vederi, fotografii, obiecte handmade şi steaguri din respectivele state.

Totul a fost pus la cale de o asociaţie studenţească, AIESEC Piteşti, simultan cu alte oraşe din România.

Inspirate de „Memoriile unei gheişe”

Încă de cum intrai în „satul global”, te întâmpinau patru gheişe frumoase, care fluturau evantaie şi le zâmbeau ghiduş tuturor celor care treceau pe lângă ele. Fetele sunt eleve la Colegiile Naţionale „Vlaicu Vodă” şi „I. C. Brătianu”, dar şi la Liceul Dinu Lipatti din Piteşti.

„N-am fost niciuna în Japonia, deşi ne-am dori foarte mult. Ne-am pregătit o săptămână pentru acest eveniment, iar pentru rochii am folosit fiecare câte patru metri de material. Ne-am inspirat din filmul Memoriile unei gheişe”, ne-a spus Larisa, una dintre fete.

Tequila de la „mama ei”

Lângă fete, doi mariachi îi ademeneau pe vizitatori să viziteze şi colţul dedicat Mexicului. Înconjuraţi de cactuşi, tinerii de la Colegiul „Maria Teiuleanu” au postat pe masă o tequila „de la mama ei”, cu două pahare specifice, de mici dimensiuni, dar şi mâncăruri tradiţionale, ca guacamole, tortilla, burrito şi nachos, specialităţi mexicane, pentru care elevii nu s-au zgârcit la condimente.

„L-am avut tot timpul în minte pe Antonio Banderas, în filmul Desperado. Sticla de tequila şi paharele le avem de la cineva care a fost în Mexic, deci sunt veritabile. Am gătit folosind reţetele de pe internet şi sperăm să-i impresionăm pe cei care ne vizitează”, ne-a spus Salih Koraltan, un elev piteştean care are tatăl de origine turcă.

Emiratele Arabe Unite au fost reprezentate printr-un tort de marţipan având forma hotelului de şapte stele Burj Al Arab, Austria s-a promovat printr-un dans tradiţional, Egiptul prin piramide de carton confecţionate cu mare grijă, iar Peru a prins viaţă în centrul comercial prin tinerii care păreau desprinşi dintr-un trib autentic.

La finalul concursului internaţional numit World Wide Weekend, standurile au fost evaluate de un juriu format din traineri din străinătate, iar elevii care au realizat cel mai reuşit colţ de ţară au primit o excursie la Mamaia.

„Ideea acestui eveniment este să se testeze lucrul în echipă, dar să se şi promoveze valorile şi tradiţiile ţărilor din întreaga lume, în ideea de unitate”, ne-a spus Tania Şerbănoiu, organizator.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite