Şase persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un necaz nu vine niciodată singur. Zicala aceasta a fost confirmată încă o dată ieri de o familie care abia îşi înmormântase o rudă. Oamenii se adunaseră într-un apartament din blocul 15, de pe strada Rahovei, din Piteşti, pentru pomana de după înmormântare, când au început să se simtă rău.

Iniţial s-au gândit că mâncarea ar putea fi de vină pentru că aveau stări de graţă şi dureri de cap, însă după ce au început să aibă şi ameţeli şi-au dat seama că s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Proprietarul casei a sunat la 112 la timp pentru a evita o tragedie.

Printre victime au fost şi doi copii

Mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului şi le-au acordat primele îngrijiri celor şase persoane care s-au intoxicat, printre acestea fiind şi doi copii, de 3 şi 5 ani. Victimele au fost transportate la spital pentru mai multe investigaţii medicale.  Din fericire, sunt în afara oricărui pericol.

“La doi dintre ei li s-a făcut rău. Şi-au pierdut starea de conştienţă, dar şi-au revenit. I-am adus pe toţi la spital, copiii la Spitalul de Pediatrie şi adulţii la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii şi pentru a rămâne sub observaţie. Nu este niciunul dintre ei în stare gravă, şi-au revenit”, a declarat dr. Violeta Manole, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. 

Oamenii legii au constatat că cele şase persoane s-au intoxicat cu monoxidul de carbon care a fost emanat de o sobă folosită pentru încălzirea apartamentului. Coşul de evacuare a gazelor era înfundat, aerul devenind irespirabil pentru persoanele aflate în locuinţă.

   





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite