Şarpe cu două capete, vedeta expoziţiei de reptile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie inedită este găzduită în acest weekend la Sala Sporturilor. Aproape 300 de reptile, adunate din tată în fiu de o familie din Germania, îşi aşteaptă vizitatorii. Cele mai inedite exponate sunt un şarpe boa cu două capete şi o broască ţestoasă tot bicefală.

300 de reptile au poposit la Sala Sporturilor din Piteşti, pentru a vă încânta privirile în acest weekend.

Expoziţia de animale, multe dintre ele pe care cu siguranţă le-aţi văzut numai la televizor sau în reviste, aparţine unor nemţi şi este o afacere din tată în fiu.

Capetele şarpelui se bat între ele

Vedeta care ţine capul de afiş al expoziţiei „Germany’s Reptilarium” este un şarpe boa constructor cu două capete, originar din Mexic, care are un metru lungime şi va împlini trei ani.

Exemplarul, botezat Hydra, este neveninos, iar ceea ce şochează şi mai mult la el este că cele două capete se bat între ele atunci când li se aduce mâncarea, adică patru şoareci pe lună.

Din spusele organizatorilor, alţi doi şerpi cu această mutaţie mai trăiesc în lume.

În aceeaşi expoziţie se mai află şi o broască ţestoasă bicefală, pe care posesorii au hotărât să o numească „Tom şi Jerry”, tot pentru faptul că cele două capete se încaieră pe mâncare.

Piton de şase metri

Cel mai impunător animal este aligatorul „Ally” care măsoară trei metri, cântăreşte 150 de kilograme şi are 25 de ani.

Alături, tot în expoziţie, se află un alt exemplar care cu siguranţă va stârni multă uimire, mai ales în rândul copiilor, şi anume un piton de şase metri.

Pe lângă aceste reptile inedite, vizitatorii mai pot vedea țestosul de stepă uscată, iguana verde, broasca gigantic africană, anaconda galbenă, precum şi varani, tarantule sau scorpioni.

Într-o săptămână, animalele mănâncă peste 80 de şoareci, 40 de şobolani, 50 de iepuri şi 10 pui. Pentru a întreţine aceste animale, compania germană cheltuie peste 800 de euro în fiecare săptămână.

Biletul de intrare la expoziţia care se întinde pe 1500 de metri pătraţi costă 30 de lei, pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Programul este până duminică, între orele 10.00 şi  20.00.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite