Sărbători cu prime şi disponibilizări, în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia îşi premiază angajaţii de Crăciun
Dacia îşi premiază angajaţii de Crăciun

În timp ce angajaţii Dacia se bucură de o primă de 650 de lei net, cei de la Rafinăria Arpechim sunt disponibilizaţi cu sutele.

Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar argeşenii care au un loc de muncă speră ca patronii să fie mai îngăduitori în această perioadă şi să le dea o primă de Crăciun şi Anul Nou. Cei mai norocoşi sunt, de departe, salariaţii uzinelor Dacia, care au fost anunţaţi că vor primi, înainte de a intra în minivacanţa de sărbători, o primă consistentă de 650 de lei net, bani care le vor intra pe carduri tuturor salariaţilor.

Cea mai mare primă din Argeş


Exportatorul numărul unu al României în 2010, Automobile Dacia, îşi menţine astfel, şi în acest an, poziţia de angajator argeşean care îşi premiază cel mai scump salariaţii, după ce, şi anul trecut, „uzinarii” au fost răsplătiţi în preajma sărbătorilor de iarnă cu 600 de lei net.

„Banii vor intra pe carduri înainte de liberele de sărbători, cuprinse între 24 decembrie şi 3 ianuarie 2012. În plus, se vor mai acorda şi câteva tichete”, ne-a spus Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia.

Norocoşii de la uzina din Mioveni au mai fost răsplătiţi o dată, în acest an, respectiv de Paşte, când conducerea companiei le-a mai dat o primă în valoare de 850 de lei brut.

Anul aduce 400 de disponibilizări la Rafinăria Arpechim

La Rafinăria Arpechim, apele sunt mult mai tulburi, iar angajaţii de aici se uită cu groază la finalul de an. De la 9 ianuarie 2012, intră în vigoare deciziile de disponibilizare semnate de conducerea OMV Petrom pentru aproximativ 400 de angajaţi.

„Oamenii noştri pleacă în preaviz, adică din vreo 610 câţi sunt acum, vor mai rămâne cam 250. Deciziile intră în vigoare din 9 ianuarie, până pe 9 martie, timp în care angajaţii îşi pot căuta un alt loc de muncă. Dacă până atunci, rafinăria va fi preluată de cineva, ei pot fi chemaţi înapoi la muncă, dar la cum e situaţia, nimeni nu mai e optimist”, ne-a declarat Ionel Popescu, liderul Sindicatului „Rafinorul” de la Arpechim.

Rafinăria a fost scoasă la vânzare anul trecut, dar nici până la această oră nu a fost preluată, chiar dacă s-a vehiculat că interesaţi de ea ar fi Statul român, societatea Oltchim sau investitori privaţi din mai multe ţări, printre care şi unul american.

„Dacă OMV Petrom se va arăta dispus la negocieri, atunci preluarea va fi cu succes, fie că vorbim de Oltchim sau oricare alt investitor. Dar dacă scopul OMV Petrom este acela de a elimina concurenţa şi atât, atunci mă tem că nu va fi bine pentru Rafinărie şi, implicit, pentru angajaţi”, ne-a declarat Gheorghe Davidescu, prefectul judeţului Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite