Şapte elevi eliminaţi de la bac. Trei dintre ei sunt de la Liceul de Construcţii din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au avut asupra lor telefoane mobile cu handsfree
Elevii au avut asupra lor telefoane mobile cu handsfree

Nici camerele de supraveghere instalate în săli nu i-au speriat pe unii candidaţi. Elevii au fost prinşi de supraveghetori având la ei telefoane mobile cu handsfree, motiv pentru care au fost daţi afară imediat din sala de examen. Ei vor mai putea susţine bacul de-abia în toamna anului viitor.

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului, s-a încheiat brusc pentru şapte absolvenţi de clasa a XII-a.

Aceştia au fost prinşi de membrii comisiilor de supraveghere având asupra lor telefoane mobile cu handsfree, motiv pentru care li s-au luat foile de examen şi au fost daţi afară din săli.

“Nu au fost prinşi copiind, dar nu aveau voie să intre cu telefoanele la ei. Înainte de a intra în clase, li s-a spus clar că trebuie să lase deoparte cărţile, caietele, alte surse de inspiraţie şi telefoanele mobile. Din moment ce nu au ascultat, este clar că au vrut să fraudeze. Trebuie să înţeleagă cu toţii odată şi odată că atunci când se prezintă la un examen, trebuie să fie pregătiţi, nu se admite copiatul, este totuşi un examen al maturităţii”, ne-a spus Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş.

Trei cazuri la Liceul de Construcţii

Dintre cei daţi afară de la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, trei susţineau examenul la Liceul de Construcţii Nr. 2 din Piteşti, care se află chiar în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, iar câte unul la Liceul Tehnic din Câmpulung, Liceul Agricol Costeşti, Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” şi Colegiul Tehnic “Dimitrie Dima”.

La Liceul de Construcţii Nr. 2 din Piteşti, care anul trecut s-a aflat printre ultimele  din judeţ în ceea ce priveşte promovabilitatea bacului, cu o cifră de 5,34%, au fost montate 15 camere de supraveghere lângă tablă, câte una în fiecare sală de examen.

Elevii, însă, nu s-au lăsat intimidaţi de prezenţa lui Big Brother şi, în clase diferite, au încercat să-i păcălească pe profesorii supraveghetori.

“Eu nu ştiu mare lucru, pentru că am fost în comisie la Evaluarea Naţională în Câmpulung. Dar, din câte am auzit, o elevă care era la clasa a XII-a A a fost dată afară şi alţi doi băieţi. Ştiu că eleva era una care venea la şcoală, nu ne-a făcut probleme niciodată, nu ştiu ce i-a determinat să facă aşa ceva, mai ales că ştiau că sunt şi filmaţi”, ne-a spus Vasile Marinescu, directorul Liceului de Construcţii Nr. 2 din Piteşti.

Camerele, “martori” în caz de reclamaţii

Numărul elevilor eliminaţi la prima probă scrisă a bacului s-a dublat faţă de anul trecut, când au fost daţi afară din examen trei elevi, de la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu”, Liceul Tehnic Câmpulung şi Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni.

În cazul unor reclamaţii venite de la elevii eliminaţi sau de la părinţii acestora, ca probe vor fi folosite imaginile surprinse  de camerele de supraveghere respective, şi stocate pe DVD-urile sigilate care acum se află în fişetele metalice din licee.


Eliminaţi şi pedepsiţi

Elevii eliminaţi de la bac în acest an, mai pot susţine probele de abia în toamna lui 2012, pentru că noua lege a învăţământului prevede că, în caz de fraudă, candidaţii nu vor mai putea să se prezinte la examen decât peste două sesiuni.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite