Piteşti: Cât vă costă nunta pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase rochii de mireasă le găsiţi la Salonul Mireselor Argeşene
Cele mai frumoase rochii de mireasă le găsiţi la Salonul Mireselor Argeşene

Mirii piteşteni vor o nuntă cât mai simplă şi ieftină. Pretenţiile tinerilor căsătoriţi nu sunt exagerate. De la rochia de mireasă care este cât mai simplă şi albă sau crem, până la decoraţiunile de pe mese, toate sunt cât mai tradiţionale.

Ziua nunţii este cel mai frumos moment din viaţa tinerilor îndrăgostiţi. De aceea trebuie să fie şi cea mai specială zi. Din cauza crizei însă, nu toată lumea îşi permite să cheltuiască o avere pentru organizarea nunţii, aşa că pretenţile mirilor au scăzut din lipsă de bani.


Organizarea nunţii – între 500 şi 3000 de euro
La Salonul Mireselor Argeşene găsiţi oferte pentru nunţi pe toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Dacă vă doriţi o nuntă deosebită trebuie să scoateţi din buzunar între 500 şi 3000 de euro pentru organizare, la care se mai adaugă chiria la restaurant şi preţul meniurilor.


Firmele care organizează nunţi vă oferă invitaţii unicat sau cu portretele dumneavoastră, decoraţiuni pentru mese, aranjamente florale şi din baloane, sonorizări, filmări video şi fotografii de la eveniment, chiar şi lansări de porumbei sau perdele de lumini.


Pretenţiile mirilor piteşteni nu sunt exagerate. Cele mai căutate sunt aranjamentele florale clasice, din trandafiri, fântânile de ciocolată şi perdelele de lumini.


“Clienţii au început să ceară mese rotunde. Aranjamentele florale rămân în continuare din trandafiri. Rar ne cere cineva din flori mai pretenţioase şi mai greu de întreţinut. Nu prea sunt cerinţe exagerate, mai ales că în 2009 şi anul acesta este criză.”, spune un reprezentant al agenţiei Deco Mariage din Piteşti.


Organizatorii satisfac şi cele mai mici dorinţe ale clienţilor.
“Cineva ne-a cerut un acvariu cu peşti pe masă şi flori deasupra. Costă între 50 şi 100 de lei, depinde de peşti şi de flori. De obicei, corturile mari sunt greu de montat. Cea mai mare nuntă pe care am organizat-o a fost la Valea Ursului, de 2000 de persoane şi a costat 6000 de lei. ”, povesteşte Petruţ Ghirescu, director economic la agenţia Special Moments.


Plimbare cu limuzina sau cu maşină de epocă
Miri se pot plimba cu limuzina sau cu un Aston Martin. Dacă vreţi să închiriaţi o luxoasă limuzină, albă sau roz, veţi plăti 300 de euro pentru trei ore, iar pentru o maşină de epocă veţi plăti 500 de lei pentru o zi întreagă, cu tot cu şofer. Rezervările se fac însă din timp.


Pentru un spectaculos foc de artificii de o durată între 3 şi 5 minute veţi scoate din buzunar 500 de euro. Preţurile sunt negociabile în funcţie de preferinţele clientului.


“De 3 ani organizăm focuri de artificii. Se pot face la orice buget, în funcţie de câte minute vrea clientul sau ce fel de artificii. Putem organiza moment frumoase, dar mulţi nu prea ştiu că se face aşa ceva şi la noi în Piteşti. Se obţin aprobări speciale de la autorităţi.”, spune Anca Stan, patroana firmei Anca Stan Artyf.


Se poartă rochiile albe
În materie de rochii de mireasă, viitoarele doamne au de unde alege. Fie că vă doriţi să arătaţi ca o prinţesă sau ca o sirenă, puteţi sta liniştită pentru că veţi fi în pas cu moda.

“Fetele preferă rochia de prinţesă, supradimensionată, care să evidenţieze talia. Dar sunt la modă şi rochiile care să sublinieze corpul şi lasă să se vadă formele şi care sunt ample jos. Anul acesta este o întoarcere spre alb. Se poartă partea de sus cu dantelă, broderie manuală, pietre Swarovski sau perle naturale, volane verticale. Voalurile sunt lungi, cu margini de dantelă şi ample în partea de sus.”, spune Mona Predescu, designer de rochii de mireasă.

Preţuri pentru rochiile de mireasă
La Salonul Mireselor Argeşene veţi găsi rochii de mireasă între 500 şi 2000 de lei, în funcţie de model şi culoare. Voalurile costă şi ele între 150 şi 200 de lei. Dacă vă doriţi un moment special, puteţi opta pentru o lansare de porumbei care costă 300 de lei. Pentru decorarea sălii, optaţi pentru o arcadă din baloane pentru care veţi plăti 150 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite