UPDATE: Salariaţii Dacia vor avea parte, anul acesta, de o majorare salarială de 300 de lei, în două tranşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile de negociere au ajuns, în sfârşit, la un acord salarial. 

“Negocierile din cadrul noului contract colectiv de muncă pentru 2010, pe capitolul creştere salarială, s-au încheiat . Am ajuns la un acord privind o creştere salarială de 300 de lei, în sumă fixă, în două tranşe”, a declarat  viceliderul SAD, Ion Iordache.


Acordul prevede o creştere generală salarială de 300 lei pentru angajaţii cu niveluri de responsabilitate de la 1 la 8, care va fi acordată în două etape: 220 lei, retroactiv din luna ianuarie şi 80 lei, în luna aprilie.  Salariaţii cu nivelurile de responsabilitate 9 şi 10 vor beneficia de o creştere individuală de 8%, care va fi acordată în luna aprilie.


Prime excepţionale şi de participare la rezultatul întreprinderii
Anul acesta, angajaţii  Dacia vor beneficia şi  de o primă excepţională de 600 lei, care va fi plătită în două etape: 300 de lei în luna martie şi 300 de lei în luna septembrie, cu ocazia Zilei Constructorului de Maşini.


 Mai mult, salariaţii vor beneficia şi de o primă de participare la rezultatul întreprinderii pe 2009 de 700 lei, care va fi plătită în luna mai.
Negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe anul 2010 vor continua pe alte capitole decât creşterea salarială, unul dintre ele fiind activitatea de protecţie a muncii.


  La începutul negocierilor, Sindicatul Automobile Dacia a solicitat patronatului,  acordarea, începând cu 1 ianuarie 2010,  a câte 520 de lei, în sumă fixă, pentru fiecare salariat, într-o singură tranşă, iar patronatul a oferit, în primă fază, 170 de lei în trei tranşe: ianuarie, aprilie şi septembrie.  Oferta a fost respinsă de sindicat care a declanşat conflictul de interese, în conformitate cu legea conflictelor de muncă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite