Piteşti: Salariaţii de la Dacia sunt vaccinaţi împotriva gripei sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Salariaţii de la Dacia sunt vaccinaţi împotriva gripei sezoniere
Piteşti: Salariaţii de la Dacia sunt vaccinaţi împotriva gripei sezoniere

A început campania sezonieră de vaccinare antigripală pe platforma de la Mioveni. Uzina a cheltuit  30.000 de euro pentru achiziţionarea unui prim stoc de 5500 de doze de vaccin, număr care va fi suplimenta,progresiv, în funcţie de cerere.

  Pe platforma de la Mioveni lucrează 14.000 de oameni,care dacă s-ar îmbolnăvi de gripă ar transforma uzina într-o bombă biologică. Vaccinarea este însă facultativă. Până în prezent, aproape 30% dintre  salariaţi au fost vaccinaţi.

De la Centrul Medical Dacia, zilnic  un medic se deplasează în departamentele uzinei pentru a vaccina gratuit toate persoanele care optează pentru această intervenţie.

 Vaccinuri şi pentru salariaţii furnizorilor de componente

 De vaccinare gratuită  brneficiază şi salariaţii de la  Renault Industrie Roumanie, Auto Châssis Roumanie, Presate Dacia, Matriţe Dacia şi cei ai Centrului de Piese de Schimb Bradu.

Vaccinul ajută la evitarea complicaţiilor cauzate de virusul gripal în cazul persoanelor vulnerabile. Este vorba de cei diagnosticaţi cu afecţiuni cronice pulmonare, cardio-vasculare, hepatite cronice, diabetici sau femei gravide.

Dacia a optat pentru vaccinul Vaxigrip, produs de Sanofi Pasteur, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru sezonul 2009-2010.

Pe platforma Dacia de la Mioveni se desfăşoară, în paralel şi o campanie de informare şi sensibilizare a salariaţilor pentru prevenirea noii gripe AH1N1.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite