Pitesti: Salariaţi fericiţi la Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Salariaţi fericiţi la Dacia
Pitesti: Salariaţi fericiţi la Dacia

Constructorul  de autoturisme de la Colibaşi începe, în august,  reviziile generale ale instalaţiilor, iar angajaţii vor intra în concediu.

Cu toate că din Germania, Franţa şi Italia, continuă să vină comenzi ferme, în august activitatea uzinei de la Mioveni va fi întreruptă pentru efectuarea reviziei tehnice periodice. Conform unui comunicat emis de Dacia , “angajaţii vor beneficia, în acest an, de o primă de vacanţă în valoare brută de 818 RON, din care se va acorda, în avans, o sumă netă de 610 RON“.

80% din producţie a fost la export

Directorul de comunicare Dacia, Liviu Ion, precizează că primele sunt meritate. “A fost o perioadă cu multe comenzi, Dacia a trimis la export 80% din produţie. Pe 15 iulie, Uzina de la Mioveni a trecut de la o cadenţă  zilnică de fabricaţie de 1.200 de vehicule zilnic la una mai mare cu 140  de unităţi . Acest reviriment a venit după o perioadă în care producţia a fost oprită, pe fondul crizei economice şi a importurilor de autoturisme la mâna a doua”, spune Liviu Ion.

Stare de spirit bună în rândul salariaţilor 

De mâine, cei 14.000 de angajaţi ai uzinei de la Mioveni îşi vor primi primele de vacanţă. Acordarea primei de vacanţă face parte din pachetul salarial negociat în cadrul
Contractului Colectiv de Muncă pentru anul 2009.
 
,,În contractul colectiv de muncă a fost prevăzută o primă de vacanţă de 40% din salariul mediu brut la momentul acordării primei. Faptul că au avut de lucru şi că pot primi aceşti bani face ca starea de spirit a salariaţilor de la uzină să fie bună, asta după ce, în urmă cu o jumătate de an, oamenii erau extrem de îngrijoraţi în legătură cu viitorul uzinei. Situaţia actuală ne permite să ne gândim la viitoarele negocieri, din octombrie” , spune Ion Iordache, vicelider  Sindicatul Automobile Dacia.

Comenzile vor fi onorate
Reprezentanţii uzinei de la Mioveni spun că perioada de concedii nu va afecta comenzile pentru că, din 23 mai, salariaţii lucrează în toate zilele de sâmbătă, în două schimburi, şi, până la sfârşitul lunii iulie vor reuşi să asigure stocuri pentru august, când  activitatea  uzinei va fi întreruptă. Mai mult, la jumătatea lunii iunie, Uzina de la Mioveni a trecut de la o cadenţă de fabricaţie de 1.200 de vehicule zilnic, la una de 1.340  de unităţi pe zi.
Vacanţă şi pentru furnizori
Şi cei 800 de furnizori ai noştri opresc producţia. “Nu neapărat toţi odată, pentru că mai au nevoie de timp pentru încheierea  unor activităţi, dar cei mai mulţi vor face asta simultan cu Uzina Dacia”, spune directorul de comunicare de la Dacia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite