SIGURANŢĂ Comuna Albota este supravegheată video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Albota a investit 62.000 lei în sistemul de supraveghere video. Foto: Raluca Nicula
Primarul din Albota a investit 62.000 lei în sistemul de supraveghere video. Foto: Raluca Nicula

16 camere au fost montate pentru a veghea la siguranţa cetăţenilor. Sistemul a costat peste 60.000 lei, banii provenind din bugetul Primăriei Albota. Camerele vor fi monitorizate atât de reprezentanţii primăriei, cât şi de poliţiştii din comună.


Comuna Albota dă clasă Piteştiului! Localitatea este supravegheată de 16 camere, în timp ce Piteştiul are doar jumătate. Străzile principale, intersecţiile, şcoala şi chiar pădurea sunt monitorizate 24 de ore din 24 de camerele video amplasate în comună, în timp ce la Piteşti există doar patru camere fixe şi patru mobile.

Locuitorii comunei Albota se pot simţi în siguranţă. Asta pentru că poliţiştii, ajutaţi de 16 camere video veghează la menţinerea ordinii publice din comună.


Primarul a investit 62.000 lei din bugetul comunei pentru achiziţionarea unui sistem video care va înregistra orice mişcare de pe străzile din comună. În plus şi pădurea este dotată cu camere video, iar şcoala este deja de doi ani apărată de intruşi cu cele cinci camere care îi ţin departe.


În plus, primarul a strâns din sponsorizări 20.000 de lei cu care va renova postul de poliţie din comună, acesta urmând să fie transformat în secţie de poliţie şi va avea alte cinci posturi arondate. Postul va avea sală de şedinţe, toaletă şi centrală pe gaze.


Asta spre deosebire de oraşul Piteşti unde primăria şi Inspectoratul de Poliţie au inagurat la începutul anului un sistem video format din opt camere, patru fixe – montate pe strada Victoriei, şi patru mobile amplasate în sensurile giratorii din zonele  Podul Viilor, Gârlei, Calea Craiovei şi strada Lânăriei.


Nimic din ce mişcă în comuna Albota nu va scăpa ochilor poliţiştilor. Accidente rutiere, furturi, maşini suspecte sau infractori daţi în urmărire, toate vor fi înregistrate de cele 16 camere de supraveghere care au fost montate pe raza comunei.

Camerele au fost montate pe stâlpii de iluminat public. Foto: Raluca Nicula

Camerele au fost montate pe stâlpii de iluminat public din comună. Foto: Raluca Nicula


Camerele performante, care pot focaliza şi au un zoom foarte mare, au fost montate săptămâna trecută în principalele intersecţii din comună, pe cele mai importante străzi şi pe drumul Piteşti-Slatina, care traversează comuna. În plus, în zonele unde sunt montate camerele au fost montate şi lămpi puternice pentru iluminatul public. Astfel camerele vor putea surprinde imagini şi noaptea.


Camerele funcţionează de săptămâna aceasta
Orice mişcare va fi monitorizată pe două ecrane mari. Unul va fi montat în postul de poliţie, iar celălalt în primărie. Întreg sistemul de supraveghere va fi dat în folosinţă săptămâna aceasta.


„Sistemul este foarte bun, mai ales pe timp de noapte. Ne ajută să identificăm maşini şi oameni suspecţi. Cred că numărul infracţiunilor pe raza comunei va scădea. Gândiţi-vă ca să putem supraveghea toată comuna însemna să patrulăm 300 de kilometri în fiecare noapte, pe toate străzile, să dăm două ture de comună. Acum vedem tot ce se întâmplă pe monitor”, spune agentul şef principal Mihăiţă Lambru, şeful Postului de Poliţie Albota.


Camere video montate şi în pădure
Primăria a investit în sistemul de supraveghere 62.000 lei, bani din bugetul local. Nu doar comuna este supravegheată video, ci şi … pădurea! Primarul Ion Dumitru a montat camera video şi în pădurea din comună pentru a descuraja braconierii şi hoţii de lemne.


“Camerele sunt pe bază de senzori de mişcare şi funcţionează pe baterii. Acestea se leagă de pom şi focalizează acolo unde detectează mişcare. Înregistrează atât cât are bacteria autonomies au până se încarcă memoria ei. Apoi scoatem cardul şi vizionăm imaginile cu hoţii. Am văzut asta la Sălătrucu, monitorizau urşii cu ele şi am montat şi eu”, spune primarul Ion Dumitru.


Iar pentru ca elevii să fie în siguranţă, acum doi ani a fost montat un sistem video şi în şcoala din comună. Acesta este format din 5 camere video montate pe coridoare şi în exteriorul şcolii şi un interfon video. Accesul în şcoală se face doar în pause, iar profesorii intră pe baza unei cartele şi a unui cod de acces.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite