Făceau controale deşi n-aveau calitatea necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bucureșteni, angajaţi ai unei asociaţii de protecţie a consumatorului, sunt cercetaţi penal pentru înșelăciune după ce au efectuat mai controale la câteva  societăţi comerciale care îşi desfăşoara activitatea în Euromall, fără să aibă atribuţii în acest sens.


 Bucureștenii  au ajuns pe mâna Poliției după ce unul dintre patronii firmelor  vizate pentru control şi-a dat seama că cei cinci  nu au dreptul să efectueze astfel de verificări.

“ Cei cinci bucureșteni sunt reprezentanţi ai unei structuri non-guvernamentale numită - conform informaţiilor noastre - Grupul Asociativ pentru Protecţia Consumatorilor și  s-au prezentat în Euromall, abordând reprezentanții mai multor operatori din cadrul centrului comercial, în sensul însuşirii unora dintre atribuţiile specifice inspectorilor OPC. În urma verificarilor, dat fiind faptul ca OPC Argeş a negat vehement prezenţa oricăruia dintre inspectorii săi în control la nivelul magazinelor și restaurantelor din Euromall, s-a aplicat procedura specifică în aceste cazuri şi anume legitimarea de către serviciul specializat de protecție şi pază a persoanelor respective şi solicitarea sprijinului Poliţei.”  explică  reprezentanții Euromall.

 
 Potrivit  IJP Argeș, reprezentanţii ai ONG-ului  nu au aveau atribuții de control sau sancţionare, ci doar de  monitorizare a  relaţiei operatorilor economici cu clienţii şi de sesizare, mai departe, a eventualelor nereguli către organele îndreptăţite de lege să acţioneze ca atare.  Cu toate acestea, în  urma așa –ziselor controale, au cerut șpagă de la două din firmele ,,prinse,, cu nereguli.

“Au controlat cinci societăţi comerciale, iar de la două dintre acestea au primit suma de 100 lei, respectiv 300 lei, sume ce au fost găsite asupra a doi dintre  ei, cu ocazia controalelor corporale efectuate.” , precizează comisarul Dănuț Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  de Poliție al Judetului Argeș,

 Cei doi indivizi, Adrian Iordan și Macsimilian Dorobanțu au fost reținuți,  pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Piteşti, cu propuneri de arestare preventivă și riscă între 3 și 15 ani de închisoare. Faţă de ceilalţi s-a întocmit dosar de cercetare penală  pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite