S-a trezit cu două firme-fantomă în casă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un piteştean a aflat cu stupoare că în apartamentul său au sediile sociale două SRL-uri. Firmele au fost înregistrate la Registrul Comerţului Argeş în baza unor documente, unele fictive, altele conţinând semnături false, ignorate total de cei care trebuiau să se uite peste ele

Silviu S. din Piteşti spune că şi-a dat seama că e ceva în neregulă în momentul în care a găsit în cutia poştală câteva facturi telefonice emise pe numele a două firme: RAM  Impex Trading SRL şi ZNC Total Trans SRL, înregistrate la Oficiul Registrul Comerţului (ORC) Argeş în lunile februarie, respectiv martie 2010.

„M-am împacientat când am văzut că facturile continuă să vină pe adresa mea. Am solicitat Registrului Comerţului copii după actele de înregistrare şi suspiciunile mele s-au confirmat: cele două firme aveau sediul social la mine acasă. Ambele erau înregistrate în baza unor contracte de comodat  fictive, cu semnătura mea şi cea a soţiei falsificate, şi cu o adeverinţă, chipurile, de la  asociaţia noastră de proprietari, al cărei nume nici măcar nu corespundea, precum şi cu semnăturile unor vecini care, în realitate, nici măcar nu există”, explică bărbatul.

Omul spune că la dosarul firmelor-fantomă au fost ataşate şi copii, incomplete, ale actului de proprietate asupra apartamentului. „Puteau să le  obţină de oriunde, pentru că la toate serviciile de utilităţi sau telefonie ţi se cere aşa ceva. Pe mine mă intrigă cum de nimeni de la Registrul Comerţului nu a văzut că în primul caz semnăturile de pe copiile actului de proprietate  sunt diferite de cele de pe contractual de comodat? Cum au putut fi admise astfel de documente la înregistrarea unei  firme?!”, întreabă, revoltat, piteşteanul.

„La înregistrarea uneia dintre firme a fost trecută cu vederea până şi Grefa Judecătoriei Argeş, care apare pe unul dintre documentele în baza cărora s-a efectuat procedura şi despre care am aflat că a ieşit din uz înainte de data care figura pe act”, mai spune Silviu S

.Legea, mult prea permisivă

Puşi în faţa victimei, reprezentanţii Registrului Comerţului ridică din umeri. Conducerea ORC Argeş spune că  legislaţia permite ca solicitantul să depună la dosarul de înregistrare numai copiile documentelor. “Se verifică forma, nu şi fondul. Funcţionarii noştri nu sunt nici poliţişti, nici grafologi!”, explică Iulia Marinescu, directorul ORC Argeş.

Acum, Silviu S. este nevoit să-şi angajeze un avocat şi să ceară Tribunalului Argeş, pe cheltuiala lui, declararea celor două contracte de comodat, în baza cărora au fost înregistarte SRL-urile, false. “Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru problemele apărute şi toată lumea dă vina pe legea care este mult prea permisivă. Mai mult, mi s-a spus cu seninătate să stau liniştit, că nu sunt singurul într-un astfel de caz”, a conchis piteşteanul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite