S-a redeschis Transfăgărășanul, până la Piscu Negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porţiune de drum al Transfăgărăşanului, văzută din Cetatea Poenari
Porţiune de drum al Transfăgărăşanului, văzută din Cetatea Poenari

Veste bună pentru turiștii care vor să-și petreacă minivacanța de Rusalii la munte, în zona Argeșului. Vineri dimineața, Transfăgărășanul a fost deschis, până la kilometrul 104, după ce drumarii au reparat carosabilul afectat de alunecări de teren, în zona Vidraru.

În această dimineață, circulația pe DN7C Transfăgărășan a fost reluată la kilometrul 64, în apropierea Lacului Vidraru.

Timp de o săptămână, aici au avut loc lucrări de consolidare efectuate în regim de urgență, după ce ploile au provocat alunecări de teren care au afectat și carosabilul.

Traficul s-a redeschis doar pentru vehiculele mai mici de 7,5 tone.

În judeţul Argeş, circulaţia pe Transfăgărășan este permisă numai până în zona Piscu Negru, tunelul care face legătura între Argeş şi Sibiu fiind închis până la 30 iunie. Conform Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, sectorul de drum cuprins între Km 104, zona Piscu Negru din judeţul Argeş, și Km 130, Bâlea Cascadă din judeţul Sibiu, se va redeschide pe 1 iulie, ca în fiecare an.

Transfăgărăşanul este un drum național cu regim special, care face legătura  între Muntenia şi Ardeal și este deschis numai 3-4 luni pe an, în funcţie de evoluţia vremii.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite