Piteşti: S-a dat startul la târgurile de bunătăţi pentru Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Piaţa Primăriei, comercianţii îşi vând produsele din casuţe de lemn
În Piaţa Primăriei, comercianţii îşi vând produsele din casuţe de lemn

Zeci de comercianți s-au instalat în Piața Primăriei şi Piaţa Vasile Milea cu produse alimentare. Brânza, toba și produsele din carne se vând ca pâinea caldă, chiar dacă ne aflăm pe ultima sută de metri a Postului Crăciunului.

Astăzi, s-a deschis, în Piața Primăriei, târgul de Crăciun. Peste 30 de comercianți, cu brânzeturi, produse din carne  și dulciuri s-au instalat confortabil în casuțele din lemn, puse la dispoziție de municipalitate. Încă de la primele ore ale dimineții, vânzătorii și-au luat în primire tarabele acoperite, pe care le-au închiriat până după Revelion,  și au început să-și instaleze marfa.

Produsele din carne de porc, la mare căutare

„Degustaţi, degustaţi”, îi îmbie comercianții de tobă, caș, cașcaval și brânză pe vizitatori. Preţul unui kilogram de brânză de burduf din zona de munte a Argeșului este de 25 de lei. Cu siguranță, vedeta târgului este... porcul. Pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor, oamenii vor cu tot dinadinsul să respecte tradiția și să-și achiziționeze carne pentru a o pregăti pentru masa de Crăciun.

“Mi-am cumpărat un kilogram de mușchi afumat de porc și am dat 45 de lei. Cam scump, dar e foarte  bun pe grătar. O să mai cumpăr înainte de Crăciun, dacă mă convinge acesta pe care l-am cumpărat acum”, spune Viorel Ioan, un piteștean de 42 de ani. 

Căsuțe tridimensionale de turtă dulce

Dacă totuși țineți post până la Crăciun, puteți să vă cumpărați de la târg turtă dulce, cu forme și culori adaptate sărbătorilor de iarnă.

“Avem turtă dulce de la 2 la 15 lei, în formă de brăduți, oameni de zăpadă, moși crăciuni, săniuțe. Iar vedetele noastre sunt căsuțele tridimensionale, pe care le vindem cu doar 15 lei. Sunt tocmai bune de sărbători, ți-e milă să le mănânci”, spune Ioana Dan, comerciant.

Lângă căsuțele de lemn, lucrătorii de la Serviciul de Exploatare a Patrimoniului instalau astăzi, în jurul orei 11, scena nașterii Domnului, care și anul trecut a fost admirată  de piteșteni.

image

Muncitorii amplasează sceneta Naşterii Domnului în Piaţa Primăriei - foto: Raluca Nicula

Târg şi în Piaţa Milea

În Piaţa Vasile Milea, a fost deschis încă un târg de profil. Preţurile practicate aici sunt aceleaşi.

Mușchi afumat de porc - 45 de lei kilogramul
Brânză de burduf: 25 de lei kilogramul
Șunca țărănească - 30 de lei kilogramul
Toba - 30 de lei kilogramul
Cârnați - 25 de lei kilogramul
Pastramă - 25 de lei kilogramul


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite