S-a dat startul înscrierilor în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficial, de astăzi, părinţii îşi pot înscrie micuţii în primul an de şcoală. Înscrierile s-au făcut însă de câteva luni, la presiunea părinţilor speriaţi că micuţii lor nu vor prinde un loc la şcoala sau la învăţătoarea preferată.

Părinţii celor aproximativ 5900 de copiii argeşeni care vor merge din toamnă la şcoală, pot depune de astăzi dosarul de înscriere la unitatea de învăţământ la care doresc să-şi înscrie copilul. În planul de şcolarizare pe anul 2011-2012 sunt cuprinse 300 de clase I, a câte 15-25 de elevi fiecare.
Ca să fie siguri că micuţii lor vor prinde un loc la o şcoală prestigioasă sau vor învăţa sb atenta îndrumare a unui dascăl renumit în oraş, părinţii i-au înscris pe copii înainte cu 5-6 luni de data înscrierii oficiale.


“Neoficial părinţii caută şcoli cu un an înainte. Depun dosarele pentru anul următor imediat după începerea anului şcolar. Rămâne la latitudinea fiecărei şcoli dacă va ţine cont de listele anterioare sau de înscrierile de acum. Primii trebuie înscrişi cei din circumscripţie şi abia apoi copiii din alte părţi”, spune inspectorul şcolar general Gabriel Bratu.


Părinţii fac presiuni să-şi înscrie copiii
La Şcoala nr. 4 din Piteşti părinţii au început să aducă actele de înscriere a elevilor în clasa I încă din luna noiembrie. Aici vor fi înfiinţate 3 clase I a câte 25 de elevi fiecare. Numărul maxim de elevi admişi a fost déjà depăşit, până astăzi fiind 78 de candidaţi înscrişi.


“Părinţii fac presiuni şi nu putem să-i refuzăm. E opţiunea părintelui unde vrea să-şi înscrie copilul. Au venit atât copii din circumscripţie, cât şi din alte localităţi, Bascov, Ştefăneşti. Aproximativ 78 de copii s-au înscris deja şi au adus dosarele”, a declarat Mariana Mincu, secretara şcolii.

Şi la Şcoala nr. 3 înscrieri au început cu câteva luni înainte. Până acum aici au fost înscrişi aproximativ 30 de elevi în clasa I.


Părinţii au timp până pe 6 mai să îşi înscrie copiii în clasa I. Dosarul de înscriere trebuie să conţină copie după certificatul de naştere al copilului, copii după actele de identitate ale părinţilor, copie după fişa medical a copilului, o cerere tip de înscriere şi adeverinţă de la grădiniţă conform căreia copilul a urmat grupa pregătitoare.

Topul celor mai bune şcoli din Piteşti
Printre unităţile de top din Piteşti se numără  Şcoala nr. 3 “Ion Pilat”, renumită datorită profesorilor şi rezultatelor bune obţinute de elevi la concursurile şcolare, Şcoala nr. 13 “Mircea cel Bătrân” pentru multitudinea de opţionale şi activităţi extraşcolare pe care copiii le pot urma, de la  limbi străine, dans, pictură, la teatru şi astronomie. Pe următoarele poziţii se situează Şcoala nr. 5 “Nicolae Iorga”, Şcoala nr. 1 “Nicolae Simonide”, Şcoala nr. 4 şi Şcoala nr. 11 “Mihai Eminescu”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite