Pitesti: Rugă pentru tămăduirea trupească sau sufletească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Rugă pentru tămăduirea trupească sau sufletească
Pitesti: Rugă pentru tămăduirea trupească sau sufletească

Icoana Miraculoasă a Sfintei Fecioare din Guadalupe a fost adusă la Biserica Catolică „Sfinţii Petru şi Paul“ din Piteşti. Sute de credincioşi, atât catolici, cât şi ortodocşi, au venit să se roage la icoala făcătoare de minuni. Aceasta a fost adusă la Piteşti în jurul orelor 17.30 şi va rămâne la biserică până diseară. Desigur, dacă vor mai fi credincioşi care vor veni să se roage, atunci Sfânta Fecioară de la Gu

În România de doi ani
Icoana se află în România de mai bine de doi ani, fiind păstrată până acum la Timişoara. De mai multe ori pe an este dusă prin ţară, astfel încât credincioşii să se poată ruga la ea. Acest portret, care a fost pictat pe o pânză subţire, rezistă din 1531, modul în care el a fost realizat neefind cunoscut nici astăzi. Ţara de provenienţă este Mexicul, acolo unde Fecioara i s-a arătat unui indian aztec convertit, botezat Juan Diego.
Ea este protectoarea şi tămăduitoare vieţii încă nenăscute, fiind cunoscută şi pentru miracolele şi vindecările de care au beneficiat unii dintre credincioşii care i s-au rugat de-a lungul timpului. Acesta nu este primul eveniment de acest gen de la Piteşti.
În urmă cu doi ani, a fost adusă la aceeaşi biserică, statuia Sfintei Fecioare de la Fatima, care a atras câteva mii de credincioşi. Preotul paroh al Bisericii Catolice din Piteşti, Iosif Cobzaru este cel care spune credincioşilor povestea acestei icoane şi îndeamnă pe toţi creştinii să vină şi să i se roage.

Credincioşi de toate vârstele
„Anul acesta nu au venit atât de mulţi oameni ca acum doi ani, dar acest lucru se datoarează şi unei mai slabe mediatizări. Ne aşteptăm, totuşi, să vină câteva mii“, menţionează peotul paroh. Comunitatea catolică din Piteşti numără aproximativ 700 de persoane.
„Ne-a anunţat preotul la slujbă că va fi adusă aici o icoană tămăduitoare. Am venit datorită credinţei mele în Dumnezeu, deşi sunt o păcătoasă, ca toţi muritorii. Mă voi ruga să mă ajute să mă fac bine, pentru că sunt bolnavă, şi să-mi ajute şi copiii în viaţă“, spune Tomiţa Creţu, profesor.
Un tânăr care a avut şansa de a merge şi la Bethleem, spune că a venit la biserică pentru a căuta tămăduirea şi liniştea sufletească. „Am aflat de la un prieten că va fi adusă icoana şi am venit să o văd pe Sfânta Maică. Am avut ocazia să merg şi la Bethleem, la Mormântul Sfânt. Am fost marcat de acea experienă, pentru că în acel loc parcă am uitat tot răul din trecutul meu şi am renăscut“ spune Alex, tânărul în vârstă de 19 ani.
Andrei Petrescu, care are doar 13 ani, a venit să se roage însoţit de bunica lui. „Am aflat de la bunica mea că este o icoană făcătoare de minuni. M-a adus bunica să o văd şi să mă rog ei“, spune acesta. Pentru a evita orice evenimente neplăcute şi pentru a proteja obiectul de o valoare spirituală inestimabilă, 19 jandarmi asigură paza pe toată perioada cât icoana se va afla aici.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite