Piteşti: Roxana Radu - o viitoare stea a muzicii uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Roxana Radu - o viitoare stea a muzicii uşoare
Piteşti: Roxana Radu - o viitoare stea a muzicii uşoare

La prima vedere, Roxana pare un copil obşnuit. Dacă stai de vorbă cu ea însă,  descoperi, dincolo de înfăţişarea gingaşă, un copil-adult.  Pe plan artistic se vede o viitoare Andra iar pe plan profesional  se viseză procuror DNA.

 Roxana este în primul rând o tânără foarte talentată.  De mică i-a plăcut să cânte şi a tot fredonat prin casă melodii celebre din muzica uşoară românescă.  Părinţii au remarcat talentul copilului  însă abia la vârsta de 10 ani au decis s-o îndrume  pe Roxana către Şcoala de Arte

" Se întîmpla chiar la botezul frăţiorului meu.  Părinţii au insistat să interpretez câteva melodii şi mi-am luat inima în dinţi. Am luat microfonul în mână şi am început să cât. Vărul meu, care la rândul său este pasionat de muzică, i-a sfătuit pe părinţii mei să mă înscrie la Şcoala de Arte, cee ce au şi făcut, iar pentru asta trebuie să le mulţumesc, pentru că de 5 ani aici mă simt implinită.”, spune Roxana.

 Roxana a ales să studieze canto şi pianul. Îi plac amândouă, însă prin canto a ajuns să se exprime cel mai bine.  

Emoţiile debutului

   Pe scenă a urcat prima dată în urmă cu vreo cinci ani, la Techirchiol, la Festivalul Glasul speranţelor. ,, Eram foarte emoţionată mai ales că  ajunsesem destul e târziu în Constanţa. Pierdusem repetiţiile  şi  din acest motiv  aveam o  şi o teamă, pe lângă  tensiunea pe care deja o trăiam.  Eram pe punctul de a renunţa, însă cu mine erau şi colegii din trupa Piano Tabiet care trebuiau să cânte alături de mine. Se şi vedeau făcând cale-ntoarsă din cauza mea.  Mi-am spus, văzându-i, că trebuie să urc pe scenă şi să arăt publicului ce pot. Asta am şi făcut şi cred că a meritat, pentru că, deşi la prima melodie se simţea că sunt copleşită de emoţii, a doua mi-a ieşit perfect.”, povesteşte Roxana.

De la  Glasul Speranţelor, de altfel, timp de 5 ani, Roxana s-a întors cu premii. La fel  şi de la Festivalul Speranţe Argeşene  sau dela Primăvara Artelor –Piteşti .

 Scrie poezii şi compune melodii
 Roxana este şi o fire romantică. Adoră poeziile lui Mihai Eminescu  şi  compune ea însăşi versuri  în stilul poetului naţional. ,,Am scris deja, în jurnalul meu, vreo 20-30 de poezii pe care însă, nu le-a citit nimeni. Le ţin ascunse de ochii lumii dar, poate cândva, le voi publica. Pănă mă voi decide să fac asta voi compune în continuare versuri, pentru sufletul meu. Sunt poezii de dragoste şi poezii despre natură înspirate din  opera  geniului poeziei româneşti”.

 Dacă poeziile Roxanei sunt un secret pentru apropiaţi, melodiile compuse de ea au ajuns şi la urechile altora ,,Nu sunt decât trei melodii, una singură are şi versuri. Profesoara mea, Nicoleta Dumitrache, a ascultat-o şi mi-a dat speranţe să merg mai departe pe acest drum, ceea ce am să şi fac.“ , promite Roxana. 

 Întrebări şi răspunsuri


Te atrag şi alte arte?
 Imi place dansul sportiv şi cred că voi urma şi astfel de cursuri, dar mai mult decât atît îmi place designul vestimentar. De mică le croiam păpuşilor  rochiţe şi costumaşe şi reuşeam tot felul de modele avangardiste.  Bunica mea,  croitoresă de profesire, mi-a dezvăluit cam toate secretele meseriei  şi, cred că dacă voi porni şi pe acest drum, voi avea parte de succes.

Ce te vezi făcând peste zece-douăzeci  de ani?
 Mi-ar plăcea să fiu măcar jumătate din ceea ce este Andra, idolul meu  în materie de muzică. Dar nu mă voi rezuma la o carieră muzicală. Voi urma Dreptul şi sper că voi ajunge  procuror DNA.   Profil
 Născută 12 dec 1995 Călineşti
 Studii: Elevă Şc gen. Nr 4 Piteşti, clasa a VIII-a
              Elevă  Şcoala de Arte Piteşti

Ce-i place
 Îmi place istoria, matematica şi limba română. Îmi place să  ies cu prietenii, să călătoresc, să văd locuri noi. Ador Germania , de altfel singura ţară străină pe care am vizitat-o, un loc plin de cultură pe de o parte dar şi un loc care te îndeamnă la relaxare.

Ce nu-i place
Nu-mi place fizica. Mi se pare o materie foarte complicată, cu prea multe formule.  Nu-mi place să fiu dădăcită pentru că ştiu singură ce am de făcut şi nu cred că e nevoie să fiu împinsă de la spate. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite