România a câștigat turneul european de tenis de la Curtea de Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruxandra Dragomir și Victor Hănescu au fost alături de echipa României, în finala Turneului European Summer Cup Girls 16 Curtea de Argeș

România a învins, vineri, echipa Germaniei, în finala Turneul European Summer Cup Girls 16, după ce a bătut în semifinale cu 2 la 0 echipa Slovaciei.

România a fost cap de serie numărul 1 la Turneul European Summer Cup Girls 16, care a avut loc a Curtea de Argeș, în perioada 27-29 iulie. La Turneul European Summer Cup Girls 16 Curtea de Arges au participat  echipe din 7 tari: Belarus, Germania, Grecia, România, Serbia, Republica Slovacă, Suedia.

Ruxandra Dragomir, Presedintele Federației Române de Tenis,  a fost alături de echipa României, 

“Am venit să încurajez și să susțin echipa României, a declarat Ruxandra Dragomir, care a ținut să vină la Curtea de Argeș încă de joi, cu o zi înaintea finalei. Sunt jucătoare valoroase în această competiție și cel puțin una-două dintre ele vor ajunge să facă performanță în tenisul profesionist”.

Tenismanul Victor Hănescu a transmis, la rândul său, susținerea sa pentru echipa României. Aflat în Elveția, unde împreună cu Rogier Wassen s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP care se desfasoara in localitatea elvetiana Gstaad, Hănescu a declarat: “Mă bucură inițiativa de a avea o astfel de competiție în România, în provincie. Domnul Ioan Cozma are un merit foarte mare, a făcut posibilă găzduirea turneului la Curtea de Argeș. Sunt bucuros că un astfel de eveniment aduce echipe străine în România, le felicit pe junioarele noastre, care s-au calificat în finala turneului. Le doresc succes pe mai departe”, a mai spus Victor Hănescu.

Cele mai ravnite competitii

Campionatele Europeane de junioare, atat la individual cat si pe echipe, sunt printre cele mai ravnite competitii din Circuitul European de Tenis pentru juniori.
Turneul face parte din Runda de calificare a turneului European Helvetie Cup 2011 feminin pana la 16 ani si este patronat de Federatia Internationala de Tenis, Tennis Europe, BNP Paribas si Federatia Romana de Tenis. Astfel, competitia este supervizată de catre Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociatia regionala europeana a Federatiei Internationale de Tenis (ITF). Federatia Internationala de Tenis (ITF) este forumul care reglemeteaza tenisul la nivel mondial. ITF are sase Asociatii Regionale, Tennis Europe fiind responsabila de Europa si avand ca principal obiectiv dezvoltarea si coordonarea jocului de tenis pe continent.

In urma unui acord incheiat intre ITF si Tennis Europe, primii 2 castigatori ai turneelor de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge in finalele din Elvetia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup. Cel mai mare turneu de tenis international pentru femei, Fed Cup a fost creat de ITF, in 1963 la aniversarea celor 50 de ani de existenta.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite