Risc de avalanşă de gradul 4 în masivul Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o altitudine de peste 1800 de metri, riscul de avalanşă este unul mare, după cum informează Salvamont Argeş.

Nivelul de risc de avalanşă în munţii Făgăraş la peste 1.800 de metri (zona de climat subpolar) este de gradul 4, risc mare, informează Salvamont Argeş.

În zona Bâlea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zăpadă are 72 cm, din care peste 40 cm zăpadă proaspătă, pulver. Cu toate acestea, în anumite zone, vântul a creat depozite de acumulare, unde, punctual, riscul este mai mare decât cel general afişat.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, riscul de avalanşă este foarte redus, fiind prezent doar pe acumulările din vâlcelele abrupte, dar trebuie avut în vedere ca vântul a viscolit zăpada, depozitând-o şi în zonele joase, unde, punctual, riscul este mai mare.

Nu urcaţi în zone nerecomandate!

Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. Rămân deschise doar traseele de pe muchiile secundare sudice, din masivul Iezer-Păpuşa, Ghiţu şi Leaota.   

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zone apropiate de golul alpin este să nu încerce să urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la numărul de telefon 0SALVAMONT.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite