Rezultate dezastruoase la Bacalaureatul de anul acesta. La patru licee din Argeş promovabilitatea este ZERO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul Şcolar Ştefăneşti, Argeş
Grupul Şcolar Ştefăneşti, Argeş

Absolvenţii de clasa a 12-a de anul acesta nu s-au descurcat prea bine la examenul de Bacalaureat. Sute de elevi din Argeş au picat BAC-ul, iar patru licee s-au făcut de râs după ce niciun elev nu a reuşit să treacă examenul de absolvire a liceului.

Promovabilitatea de anul acesta la Bacalaureat în judeţul Argeş este de 35% după primele rezultate. Din 43 de licee, 25 au promovabilitate sub 10%.

După ce la Bacalaureatul din 2011 Grupul Şcolar din Ştefăneşti a reuşit performanţa de a avea un singur elev promovat, anul acesta performanţa a fost depăşită. Din cei 65 de elevi care au avut curajul să se înscrie la examen, după ce inspectorul general şcolar i-a convins cu greu să îşi încerce norocul, niciunul nu a reuşit să obţină nota de trecere.


Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la Liceul Agricol din Costeşti şi Grupul Şcolar Stâlpeni, unde din 110 candidaţi, respectiv 100 de candidaţi înscrişi la examen, niciunul nu a reuşit să treacă toate probele.


Nici cei 21 de absolvenţi ai clasei a 12-a de la Liceul Tehnic de Protecţia Mediului, singurul liceu particular din Piteşti, nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.


Anul trecut promovabilitatea la examenul de bacalaureat în Argeş a fost de 61,6%.


Avem însă şi elevi buni, care au reuşit să obţină media 10. „Avem cel puţin o medie de 10 pe judeţul Argeş. Încă nu am terminat statistica şi nu ştim exact număr candidaţilor care au obţinut cea mai mare notă, dar vă pot spune sigur că cel puţin o medie de 10 s-a obţinut în Argeş”, a declarat Gabriel Bratu, inspector general ISJ Argeş.

Rezultatele obţinute la BAC de elevii din Argeş le puteţi vedea aici.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite