Piteşti: Revoltă în învăţământul argeşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a decis desfiinţarea a şapte  clase V-VIII de la nivelul colegiilor naţionale judeţene

Învăţământul argeşean încotro? Din cele nouă clase V-VIII care funcţionau la nivelul colegiilor naţionale judeţene doar două au fost menţinute în noul plan de şcolarizare. Decizi a fost luată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş şi a stârnit revolta părinţilor care se zbat pentru a obţine cele mai bune condiţii de instruire pentru copii lor.
Decizia Consiliului de Administraţie afectează cel puţin 175 de copii
Conform noului plan de şcolarizare aprobat de MECI, în Câmpulung au dispărut toate cele trei clase V-VIII de la nivelul colegiilor şi nici în Curtea de Argeş copii care au absolvit clasa a IV-a nu vor mai avea ocazia să se pregătească pentru liceu la un nivel ridicat. În Piteşti, va mai funcţiona o singură clasă specială, la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”, fiind desfiinţate clasele V-VIII de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”şi Grupul Şcolar „Ion cantacuzino”. Calculul hârtiei arată că decizia Consiliului de Administraţie al IŞJ Argeş afectează cel puţin 175 de elevii argeşeni, care nu vor mai avea ocazia să parcurgă anii de şcoală premergători învăţământului liceal sub îndrumarea profesorilor care predau la colegii.

Inspectorul general Negoiţă se justifică

Legat de această problemă fierbinte apărută în învătământul argeşean, inspectorul general şcolar se justifică.” Înainte de a lua decizia în Consiliul de Administraţie, am făcut un studiu amănunţit şi am ajuns la concluzia că dacă păstram acelaşi număr de clase V-VIII la colegii, am fi fost puşi în situaţia de a defiinţa o parte din clasele de gimanziu din şcoli. Nu ştiu de ce părinţii copiilor sunt revoltaţi pentru că după părerea mea profesorii care predau la gimanziu sunt de acelaşi nivel cu cei de la colegii.”, a spus în această dimineaţă, pentru Adevărul de Seară, inspectorul general Neculai Negoiţă.
Părinţii elevilor vor să iasă în stradă
Decizia Consiliului de Administraţie al IŞJ Argeş pare cel puţin bizară, în contextul în care au dispărut patru clase speciale V-VIII din Piteşti şi a fost înfiinţată una la Topoloveni. Practic, în noul an şcolar vor exista o clasă specială la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti şi una la Liceul Teoretic Topoloveni. Există şi aici o explicaţie. „ Pe baza aceluiaşi studiu, am decis ca la Topoloveni să înfiinţăm  o clasă specială, care nu va afecta în niciun fel planul de încadrare”, se justifică inspectorul general Neculai Negoiţă. Situaţia ivită a creat pur şi simplu isterie la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti. Părinţii sunt revoltaţi pentru că iniţial fuseseră aprobate două clase V-VIII, iar în final a rămas doar una. „Noi am cerut două clase, ca în fiecare an. În principiu, ni s-a aprobat, astfel că am dat drumul la înscrieri şi în luna mai aveam deja 62 de copii. Pe 10 iunie, am primit răspuns oficial de la Inspectorat prin care ni s-a comunicat că vom avea o singură clasă specială, astfel că am fost nevoiţi să ornagizăm o testare pentru selectarea  eleviilor înscrişi.”, precizează pe acestă temă Maria Broştescu, directoarea de la „Zinca Golescu.  Pătinţii elevilor care au terminat anul acesta calsa a IV-a nu acceptă sub nicio formă horărârea Consiliului de Administraţie şi vor să iasă în stradă pentru a protesta. „Este încredibil ce se întămplă! Dacă asta vrem să formăm, asta vom avea. Să nu ne mirăm, însă, peste câţiva ani, când vom constata la ce nivel de pregătire se află copiii noştri.Noi strigăm, dar nu ne aude nimeni. Însă, nu vom lăsa lucrurile. Vom ieşi în stradă pentru a protesta, pentru că noup ne pasă de copiii noştri.”, a declarat categoric, în această dimineaţă, Siliu Făgăşanu, preşedintele Asociaţiei Părinţilor din Argeş.  Revolta părinţilor este cât se poate de justificată din moment ce statistica ultimilor ani arată că elevii claselor speciale V-VIII au promovat fără probleme testele de capacitate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite