Restructurările au lăsat parcurile fără pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Disponibilizările care au avut loc la Poliţia Comunitară transformă parcurile Piteştiului în ţinte perfecte pentru hoţi şi vandali.  Dacă la inceputul lunii, paza era asigurată, permanent, de câte trei schimburi, acum, prin parcuri mai trece, doar din când în când, câte o patrulă a Poliţiei Comunitare.

La jumătata acestei luni,  Poliţia Comunitară a  mai rămas cu doar 167 de oameni din cei 231  de care dispunea la 1 septembrie. Toţi cei 64 de poliţişti disponibilizaţi lucrau la pază.  Restructurarea a lăsat descoperite mai toate parcurile Piteştiului, din care, chiar şi cu pază, se fura. Nu de puţine or, reprezentanţii  Administraţiei Domeniului Public semnalau că în Ştrand, spre exemplu, dispar stinghiile băncilor, asta pe lângă mesajele obscene ce apăreau de pe o zoi pe alta, pe tot ceea ce însemna mobilier urban,  de reparatul căruia, ADP-iştii abia reuşeau să se ţină. 

În Expo Parc, una dintre cele mai moderne zone de agrement ale Piteştiului, parc reabilitat de Petrom în urmă cu doi ani şi transformat într-o oază de linişte şi verdeaţă,  a mai rămas doar  baraca Poliţiei Gomunitare,  goală  şi  dezolantă, imaginea perfectă a  restructurărilolor  concretizate în cursul acestei luni.
“Praful se va alege de minunăţia asta de parc dacă nu se găsesc soluţii  ca măcar noaptea să fie păzit. Or să vină iar rockerii să  ţipe p-aici şi să bage spaima în noi cum s-a întâmplat sus,  la pietre, unde acum vreo cinci ani s-a sinucis tânărul  ăla  rebel. Mă gândesc cu groază că vor ajunge să doarmă beţivii pe băncile astea noi şi o să ne fie frică să ne mai plimbăm nepoţii pe alei.“, spune Mioara Din, 59 de ani.
  Piteştenii se tem că parcul va dispărea bucată cu bucată dacă va rămâne nepăzit.
“ S-au furat buldoexcavatoare, s-a furat banca de la Teatru, în plin centru, pe vremea când încă mai era pază, o să se  ajungă până-ntr-acolo încât o să se fure şi podul ăsta frumos din Expo Parc. Hoţii n-or să mai aibă niciun stres pentru că ştiu că n-are cine să-i mai prindă.”, spune Titel  Dumitru, un alt piteştean care steme pentru soarta Expo Parc.

Nu-ţi trebuie prea multă imaginaţie ca să-ţi dai sema ce le rezervă vitorul tuturor acestor zone de agrement, după ce s-a renunţat la paza lor.
 „ Dacă înainte avea şi câte trei schimburi în parcuri, paza fiind asigurată zi şi noapte,  de la 15 septembrie încercăm să ne descurcăm cum putem cu  oamenii. O patrulă a Poliţiei Comunitare trece la anumite intervale şi prin parcuri”, explică  Gheorghe Dumitrescu, comandantul Poliţei Comunitare, Piteşti.
Şi alte obiective au de suferit
 Nici în Târgul săptămânal lucrurile nu stau mai bine.  De la paza pe un schimb , în cursul săptămânii şi de la două schimburi, în weekend,  s-a trecut la acelaşi sistem practicat în parcuri: patrula. La fel şi în pieţele agroalimentare care, acum,  trebuie să-şi asigure, singure, paza permanentă.
 
Şi în zona centrală s-au produs transformări.  “Am luat din  oamenii care asigurau  paza la agenţiile de încasare a impozitelor şi taxelor, din cartiere şi i-am redistribuit, altfel nu ne descurcam. În Piaţa Milea  am trecut de la doi oameni pe schimb, la adoar unul. ”, spune comandantul Poliţiei Comunitare. 
  Nu sună bine deloc, aşa că ar trebui să ne mai bucurăm cât putem de  ceea ce avem, pentru că mâine va fi mai rău!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite