Regulamentul de închiriere a parcărilor, propus de Primărie, contestat de asociațiile de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea din spatele blocurilor Fortuna este una dintre cele mai aglomerate din Pitești
Parcarea din spatele blocurilor Fortuna este una dintre cele mai aglomerate din Pitești

Federația Asociațiilor de Proprietari și Locatari Argeș a cerurt administratorilor de bloc să organizeze ședințe pentru a cere părerea locatarilor cu privire la regulamentul  propus de Primărie. FAPLA consideră că organizarea de licitații pentru inchirierea locurilor de parcare ar dezavantaja marea masă a piteșenilor și solicită renunțarea  la licitații

Iunie este luna în care proiectul de hotărâre privind închirierea locurilor de parcare din jurul blocurilor va fi supus votului Consiliului Local. Dacă autoritățile locale au anunțat proiectul ca pe o soluție la problema parcărilor, conducerea Federației Asociațiilor de Proprietari și Locatari Argeș (FAPLA) este de părere că adoptarea regulamentului, în forma propusă de Primărie, ar crea mai mult haos și nemulțumiri decât crează actuala situație.

 Rezentanții FAPLA cer Primăriei să facă unele modificări în proiect.

“În primul rând precizăm că nu trebuie scoase la închiriere acele locuri de parcare în care numărul solicitărilor este mai mare decât numărul spațiilor cu această destinație și, în niciun caz, nu trebuie să se organizeze licitații, așa cum s-a propus, pentru închirierea acestor locuri. N-ar fi nici legal, nici moral și nici normal. La licitații vor câștiga cei care își permit să plătească mai mult,  în timp ce ceilalți se vor trezi că nu mai au unde să-și lase mașinile.“, spune Constantin Băjenaru, președintele FAPLA.

Federația este de acord ca închirierea locurilor de parcare să se facă doar la acele blocuri la care numărul locurilor de parcare este egal cu numărul mașinilor deținute de proprietari sau locatari. 

Realitatea este că astfel de situații pot fi numărate pe degete și că la respectivele blocuri, măsura n-ar schimba, oricum, cu nimic situația, în timp ce la celelate blocuri, problema locurilor de parcare ar rămâne, în continauare, nerezolvată.

 FAPLA a propus asociațiilor de proprietari din Pitești ca în această săptămână, să organizeze adunări generale în care să ceară opinia proprietarilor/locatarilor și să vină cu soluții concrete la problema locurilor de parcare.

“Orice sugestie este binevenită dacă rezolvă cumva problema parcărilor. În momentul acesta, în Pitești sunt în jur de123.000 de vehicule, dintre care 80.000 sunt autoturisme în timp ce, însumate, locurile de parcare din Pitești ajung undeva la 60-65 de mii.”, spune Cornel Ionică, viceprimarul  municipiului Pitești.

 Potrivit unui sondaj comandat de Primărie și realizat la sfârșitul anului trecut, printre cele mai mari nemultumiri ale piteștenilor se numără cele privind locurile de parcare (doar 26 % dintre cei chestionați s-au declarat multumiți de felul în care municipalitatea gestionează locurile de parcare).





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite