Record: Peste 6000 de piteșteni și-au achitat impozitele locale în prima săptămână a acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea stă bine în ceea ce privește încasarea  impozitelor și taxelor locale, cel puțin dacă ne luăm după prima săptămână a anului când ghișeele Primăriei și cele ale centrelor din cartiere au fost asaltate de piteștenii grăbiți să prindă bonificația acordată la plata integrala a obligațiilor la bugetul local.

Semne bune anul are! Peste 5000 din cei 6062 de piteșteni care au trecut pe la ghișeele Primăriei și cele ale punctelor de încasări din cartiere și-au achitat impozitele locale pe întreg anul 2011.

„ Am plătit tot  ca să-mi iau o grija de la ele1”, explică Alexandrina Răducu,76 unul dintre contruibuabilii  piteșteni cei mai conștiincioși.

 “Știam că primești o bonificație  dacă achiți totul și-am zis să trec să plătesc.  O reducere de 10%  se simte la buzunar  entru că la noi, ăștia mai în vârstă, fiecare leu contează. E al treilea an când plătesc tot impozitul încă din inanuarie și am ajuns la concluzia că e mult mai bine așa, chiar dacă trebuie să mă strâng un pic la pungă, acum, după sărbători, dar până în decembrie nu mai am niciun stres.”, spune nea’ Dumitru, 64 de ani, pensionar.

  Cifra încasărilor este de câteva ori mai mare decât într-o zi obișnuită.  Deși știu că-n următoarele săptămâni rirtmul plăților nu va mai fi la nivelul celui din perioada 3-6 ianuarie, autoritățile se așteptă ca până în martie, numărul săptămânal al plătitor să fie peste media săptămânală anuală.

 “Bonificația de 10% se acordă până la 31 martie pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2011, de către persoanele fizice,”, explică Mihai Anton șeful serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Pitești.

 Impozitele loclar, și în tranșe

Cei care nu dispun de întreaga sumă trebuie să știe că impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport aferente anului fiscal 2011 se pot plăti în două rate egale: prima, până la data de 31 martie 2011 inclusiv, iar cea de-a doua, până la data de 30 septembrie 2011 inclusiv.


Plăți electronice

Impozitele şi taxele locale pot fi achitate nu numai la ghișeele Primăriei și la cele ale centrelor din cartiere ci și  cu ajutorul instrumentelor de plată electronică, prin intermediul cardurilor, utilizând Internetul precum şi terminalele (tip POS) pentru transferul de fonduri la punctele de încasare. În cazul plăţilor prin Internet, contribuabilii trebuie să solicite Serviciului Informatică din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti înregistrarea ca utilizatori ai sistemului de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale, operaţiunile de înregistrare şi alocare a parolei de acces fiind gratuite. Pentru plăţile efectuate cu ajutorul cardurilor prin intermediul Internetului şi POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite