Piteşti: Recompensă de 10.000 de euro pe capul profanatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel care poate furniza informaţii despre cei care au profanat mormântul fostului rege al rromilor, Ilie Stănescu, înmormântat la Costeşti, primeşte recompensă 10.000 de euro.


Citiţi şi:

A fost profanat din nou mormântul fostului rege al rromilor

Dan Stănescu, fiul lui Ilie Stănescu, încoronat la sfârşitul anului 2007 imediat după moartea tatălui său, este ferm convins că la mijloc este vorba de răzbunare. Pentru a obţine informaţii şi indicii care să-l conducă la cei care au vandalizat pentru a doua oară mormântul lui Ilie Stănescu este dispus să dea o sumă frumoasă de bani.

Gândul că sufletul tatălui său nu se poate odihni în pace, îl macină. „Este inuman să îţi baţi joc de sufletul unui om. Nu-şi poate dormi somnul de veci în linişte. Vreau să-i prind pe cei care au făcut asta. I-au spart cripta, i-ai dat capaul la o parte şi au lovit cu o rangă şi în sicriu. Ce vină are bietul tata”, spune Dan Stănescu.

Îl va muta într-un sicriu din fier

Suma de 10.000 de euro pe care o oferă Dan Stănescu şi mama lui, Regina Maria, sper să-i conducă la profanatori. „Nu contează banii. Ofer 10.000 de euro celui care vine la mine şi îmi spune «Uite, ăla a călcat în picioare memoria tatălui tău».”

Poliţiştii au demarat ancheta încă din data de 20 octombrie, când femeia care vinde lumânări la biserica din Costeşti, a găsit pentru prima dată mormântul profanat. Şi ieri dimineaţă, ca şi data trecută, scenariul a fost acelaşi. Femeia a găsit capacul de la criptă dat la o parte şi spart, iar sicriul era deteriorat, lemnul fiind crăpat. „Voi face toate demersurile să mut mormântul tatălui meu într-un alt cimitir. Dacă nu voi obţine aprobările necesare, voi da comandă de un sicriu din fier. ”, precizează fiul fostului rege al rromilor.

Regina Maria: „Nu merita bărbatul meu aşa ceva”

Regina Maria plânge continuu. „Este pentru a doua oară când cripta este spartă. Nu merita bărbatul meu aşa ceva...Puşcărie să facă cei care vor să se răzbune pe noi şi au găsit această cale. Ne doare foarte mult. E păcat de bărbatul meu că a fost un om bun”, spune cu ochii înlăcrimaţi regina Maria.

Dacă la mijloc este vorba de răzbunare sau nu, vor decide poliţiştii. Cert este că până în momentul de faţă autorii nu au fost identificaţi. „Pe 20 octombrie când a fost profanat mormântul tatălui meu pentru prima dată sunt convins că a fost mâna unora de la Drăgăşani care fac parte din clanul Brătianu. Mi-au cerut mâna fetei mele de 14 ani şi nu am acceptat pentru că nu au ţinută de casă regală. Poate că şi acum tot ei au vrut să-şi bată joc de noi. Dar poliţiştii nu au făcut nimic, nu i-au identificat pe ticăloşii ăştia.”, mai spune Dan Stănescu.

Poliţiştii fac cercetări şi încearcă să dea de urma infractorilor. „De o lună de zile, de când a fost profanat mormântul, se lucrează la acest caz. Sperăm ca în cel ami scrut timp autorii să fie prinşi. Este cert că o singură persoană nu putea da capacul d ela criptă la o parte.”, a precizat agentul Laura Folea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Pe cei care se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte îi aşteaptă închisoarea de la trei luni la trei ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite