Piteşti: Argeşenii îşi spun oful la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nicuţ, şeful OPC Argeş
Gheorghe Nicuţ, şeful OPC Argeş

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş s-a transformat, în ultimul timp, în locul unde argeşenii îşi spun doleanţele. Mulţi dintre ei, lipsiţi de ocupaţie, trimit tot felul de reclamaţii inspectorilor, care mai de care mai ciudate sau mai amuzante.

Aceste reclamaţii seamănă mai mult cu nişte scrisori în care oamenii îşi povestesc oful. De la sesizări conform cărora demonii încarcă facturile la energie electric până la faptul că trăim în vremuri grele, toate curg pe adresa OPC Argeş.


“Sunt o persoană care vă dezvăluie nişte probleme adevărate pe care dumneavoastră nu le ştiţi, iar eu le-am auzit chiar de la persoana respectivă şi cunosc tot adevărul pe care vi-l spun.”. Aşa îşi începe un cetăţean scrisoarea către OPC.


Acesta continuă: „La gară lucreză un acar care este putred de bolnav. Acesta are viză medicală la Policlinica CFR unde nu cred că ar putea trece fără mici atenţii la doctori cum ar fi: materiale din stofă, bani şi alte  produse, fiind aduse de el la doctori. Unele le fură din fabrica de confecţii de la Curtea de Argeş.


Acesta este plin de bube pe tot corpul, arată groaznic, şi la mâini şi la picioare, la vârsta lui pe care o are, de alcoolist. A fost internat la spital, dar când l-au văzut doctorii s-au închinat. Au spus că este un caz foarte grav şi de aceea i-au recomandat un tratament foarte strict, fără alcool toată viaţa, dar el a spus: Cum să nu mai beau niciodată?!


Mai are un cumnat, tot aşa, la care au consumat 3 litri de ţuică şi 9 sticle de vin de 2 litri. Este alcoolizat şi în pantofi!!!”, concluzionează “reclamantul”.
Inspectorii OPC s-au amuzat pe seama scrisorii, dar au luat-o în serios, mai ales că în ultima perioadă se confruntă tot mai des cu astfel de sesizări în care, practic, nu se reclamă nimic concret.


“Evident că acest chestiuni nu sunt de competenţa noastră, dar ca să-i fac un serviciu, am redirecţionat plângerea, o dată, către Regionala CFR pentru că este de competenţa lor şi la Direcţia de Sănătate Publică, poate au vreo competenţă în acest sens.”, a declarat zâmbind Gheorghe Nicuţ, inspectorul şef al OPC Argeş. 


Un alt argeşean, Ion Popescu, este deranjat de condiţiile grele din ziua de azi şi de faptul că unii patroni profită ca să se îmbogăţească. Bărbatul şi-a imaginat chiar un dialog cu inspectorii OPC în scrisoarea sa.


„Domnule insp şef, trăim vremuri grele, bani puţini, scumpete mare, nivel de trai foarte scăzut. Înţelegem că ţara trece prin această criză economică dar să ştiţi că anumiţi patroni profită de această situaţie şi îşi rotunjesc bine veniturile, jecmănindu-ne pe noi, talpa ţării.


Păi domnilor inspectori, nu era să fac şi eu câteva cump la o societate din Goleşti, oraş Ştefăneşti, unde este patron Protopoescu. Aici găsesc mărfuri de proastă calitate. Multe au fost cazurile când termenul de valabilitate era depăşit. Domnilor inspectori, sunteţi de la Protecţia Consumatorilor, atunci vă rog mult, mai protejaţi-ne şi pe noi cei săraci. “, încheie pensionarul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite